Η Τουρκία μπορεί να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εάν μπλοκαριστεί η πώληση F-16: Τούρκος ΥΠΕΞ

Σε μια κίνηση που ενδέχεται να ταλανίσει τους δεσμούς της Τουρκίας με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία έχει την επιλογή να αγοράσει ρωσικά μαχητικά Su-35 ή Su-57 εάν οι ΗΠΑ δεν της πουλήσουν F-16, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle την Πέμπτη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε την Πέμπτη πως η Τουρκία μπορεί να συνεχίσει να έχει συνομιλίες με τις ΗΠΑ για λύση της κατάστασης με τα F-35 ή να δεχθεί μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα παράσχουν οι ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για τα κεφάλαια που έχουν πληρωθεί το πρόγραμμα των F-35. .

«Εάν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πουλήσουν [F-16] και αποτύχουν να λύσουν αυτά τα προβλήματα ή εάν το Κογκρέσο μπλοκάρει μια τέτοια πώληση, τότε θα προχωρήσουμε σε άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των Su-35 και Su-57, όπως σημειώνεται από Πρόεδρος Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir. Θα προμηθευόμαστε τις ανάγκες μας από άλλες πηγές μέχρι να αρχίσουμε να τις παράγουμε μόνοι μας», είπε.

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τουρκικές και αμερικανικές αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τα F-35.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail