Οι πιθανοί ξένοι πελάτες εστιάζουν στο πρωτοποριακό μαχητικό Checkmate της Ρωσίας

Sergei Karpukhin/TASS
Freepen.gr - Πιθανοί ξένοι πελάτες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το τελευταίο μονοκινητήριο μαχητικό πέμπτης γενιάς της Ρωσίας Checkmate, δήλωσε στο TASS ο Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας πώλησης όπλων Rosoboronexport (μέρος της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec) Alexander Mikheyev εν όψει της διεθνούς έκθεσης όπλων SITDEF 2021 στο Περού την Πέμπτη.

«Βλέπουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το νέο αεροσκάφος», είπε ο διευθύνων σύμβουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η εταιρεία είχε λάβει αιτήματα για το μαχητικό Checkmate από χώρες της Λατινικής Αμερικής μετά την παρουσίασή του στην αεροπορική έκθεση MAKS 2021 στη Ρωσία.

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τυχόν παραγγελίες για το τελευταίο μαχητικό Checkmate, είπε. «Το αεροσκάφος πρέπει πρώτα να ανέβει στους ουρανούς και να καλύψει τη διαδρομή από ένα πρωτότυπο σε ένα αεροσκάφος σειριακής παραγωγής», τόνισε ο Mikheyev.

Υπάρχει ανάγκη για το πιο πρόσφατο μαχητικό Checkmate σε ορισμένες αγορές όπλων, είπε. «Οι Πολεμικές Αεροπορίες πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αμερικής, έχουν την ανάγκη για αεροσκάφη αυτού του τύπου», εξήγησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail