Η αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στα κράτη της Βαλτικής μπορεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή - Ζαχάροβα

Russian Foreign Ministry Press Office
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ ενισχύει την παρουσία του στα κράτη της Βαλτικής, γεγονός που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην περιοχή ενώ οι προτάσεις της Ρωσίας για αποκλιμάκωση παραμένουν σε ισχύ, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα έκανε αυτή τη δήλωση στον απόηχο της θέσης σε λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου Lielvarde στη Λετονία μετά την ανακατασκευή του.

Η εκπρόσωπος επεσήμανε τα νέα βήματα του ΝΑΤΟ προς την ενίσχυση της στρατιωτικής του παρουσίας κοντά στα ρωσικά σύνορα.

"Η ανακατασκευή του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Lielvarde ολοκληρώθηκε στη νοτιοανατολική Λετονία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, αυτή η αεροπορική βάση είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο εξοπλισμό αεροναυτιλίας και μπορεί να δέχεται αεροσκάφη τελευταίας γενιάς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και της νύχτας, ανεξάρτητα από τον καιρό συνθήκες», τόνισε.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συσσώρευση του δυναμικού του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής μπορεί να αποσταθεροποιήσει την στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Βαλτικής. Ταυτόχρονα, οι προτάσεις μας για αποκλιμάκωση παραμένουν σε ισχύ", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Η Ρωσίδα αξιωματούχος είπε ότι σε αυτή την κατάσταση οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που ισχυρίστηκε ότι αυτά τα βήματα ήταν αμυντικά, φαίνονται ανειλικρινείς.

«Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν που επισκέφθηκε πρόσφατα τα κεντρικά γραφεία της συμμαχίας στις Βρυξέλλες δεν έκρυψε ότι η «αποτροπή της Ρωσίας» ήταν ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας του μπλοκ», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail