Η πίεση της Δύσης οδήγησε Μόσχα και Μινσκ σε νέο στρατιωτικό δόγμα, λέει ο Σόιγκου

Vadim Savitsky/Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας/TASS
Freepen.gr - Οι στρατιωτικές απειλές, σε συνδυασμό με την πολιτική και οικονομική πίεση από τις δυτικές χώρες, ανάγκασαν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία να λάβουν αμοιβαία μέτρα, και μία από αυτές είναι το νέο Στρατιωτικό Δόγμα της Πολιτείας της Ένωσης, ανέφερε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

"Εκτός από στρατιωτικές απειλές, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πολιτικές και οικονομικές πιέσεις κατά των χωρών μας από τη λεγόμενη συλλογική Δύση. Υπό τις παρούσες συνθήκες, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αμοιβαία μέτρα", δήλωσε ο Σόιγκου την Τετάρτη σε ένα κοινό συμβούλιο της Άμυνας Υπουργεία Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από αυτά τα μέτρα είναι το νέο Στρατιωτικό Δόγμα της Ενωσης Κρατών, το οποίο «προετοιμάζεται και σχεδιάζεται να εγκριθεί σύντομα στην επόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου της Ενωσης Κρατών», είπε ο Σόιγκου.

Σημείωσε ότι τα υπουργεία Άμυνας και των δύο χωρών προχώρησαν στον σχεδιασμό διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας με βάση ένα πενταετές πρόγραμμα στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Η κλίμακα εκπαίδευσης των στρατευμάτων και της αρχής διοίκησης διευρύνεται, σημείωσε ο Σόιγκου.

"Το Σεπτέμβριο, πραγματοποιήσαμε τις κοινές στρατηγικές ασκήσεις Zapad 2021. Θα πραγματοποιήσουμε ενέργειες στο πλαίσιο του CSTO (Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας). Το Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά, Λευκορώσοι στρατιώτες συμμετείχαν στην αντιτρομοκρατική αποστολή 2021 στην αντιτρομοκρατική άσκηση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO)», κατέληξε ο υπουργός.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail