Είμαστε σε πορεία Δημογραφικής Κατάρρευσης

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος με μεταπτυχιακή ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Μαθηματικά και στη Θεωρητική Φυσική, συγγραφέας του βιβλίου «Σιωπηρή Άλωση, το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας», ανέλυσε σήμερα με δραματικά στοιχεία στον 98.4 την διαρκή δημογραφική συρρίκνωση της Ελλάδας. 

Όπως κατέδειξε, τα αρνητικά ισοζύγια γεννήσεων έναντι θανάτων και μετανάστευσης νέων εκτός Ελλάδας, εδώ και 10 χρόνια έχουν διαμορφώσει μια ραγδαία δημογραφικά πτώση, με αναλογία μία γυναίκα να γεννά 1,3 παιδιά, ενώ για να ανακοπεί αυτή η ταχύτητα θα έπρεπε ανά γυναίκα να μπούμε ήδη σε ένα ρυθμό γεννήσεων δύο παιδιά τουλάχιστον. 

Κάθε χρόνο είπε, είμαστε πλέον μείον μία πόλη 50 χιλιάδων ανθρώπων, ενώ το 2050 με τα αισιόδοξα σενάρια σε ένα πληθυσμό 9 εκατομμυρίων τα 3.5 εκατομμύρια θα είναι άνω των 65 ετών. 

Ο κ. Λαυρέντζος τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό ως τώρα για το Νο 1 θέμα της χώρας, την ώρα που χώρες όπως η Γαλλία, το Ισραήλ ή οι Σκανδιναβικές με πολιτικές κινήτρων κι όχι μόνο επιδομάτων, επιχειρούν μετά την ανακοπή της δημογραφικής πτώσης, την αναστροφή πλήρως της εικόνας υπέρ των γεννήσεων. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail