Ρωσία: Δεν εκβιάζουμε κανέναν και δεν παίζουμε με το φυσικό αέριο

Russian Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova / Russian Foreign Ministry Press Office
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο για αμοιβαία επωφελή συνεργασία και δεν εκβιάζει ποτέ κανέναν, έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram την Παρασκευή, μετά τους ισχυρισμούς του Πολωνού πρωθυπουργού Mateusz Morawiecki ότι η Ρωσία φέρεται να χρησιμοποιούσε φυσικό αέριο για να εκβιάσει την ΕΕ στη λήψη επωφελών αποφάσεων.

"Η Ρωσία δε χρησιμοποιεί αέριο για εκβιασμό, αλλά για αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Η ΕΕ και η Πολωνία το γνωρίζουν πολύ καλά", επέμεινε η Ζαχάροβα.

Πρόσθεσε πως ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου είχε αντιδράσει με αρκετά αξιοσημείωτο τρόπο στους ισχυρισμούς του Morawiecki ότι η ΕΕ απειλούσε την Πολωνία με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο Βέλγος πρωθυπουργός είπε ότι όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις «παίζουν με τη φωτιά όταν διεξάγουν πόλεμο με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους», έγραψε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας Lucasz Jasina είπε ότι ο Βέλγος πρεσβευτής είχε κληθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας για τις δηλώσεις του Alexander De Croo σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ Βαρσοβίας και Βρυξελλών.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail