Όταν πλημμυρίζουν οι καμένοι, δεν μπορείς να κάνεις βουτιές στη θάλασσα

Ιστιαία Αιδηψός Live
Η Ελλάδα είναι η χώρα των αντιθέσεων και των διαχωρισμών τα τελευταία. Το μαύρο με το άσπρο συνυπάρχουν. Το γκρι δεν υπάρχει. Ως εκ τούτου τα ΜΜΕ πλημμύρισαν με φωτογραφίες του κρητικού zarpanews με το πρωθυπουργικό ζεύγος να απολαμβάνει ένα φθινοπωρινό μπάνιο στη θάλασσα.

Του Στρατή Μαζίδη

Το κακό όμως είναι πως ταυτόχρονα πλημμύρισαν στην κυριολεξία και οι καμένες περιοχές στη βόρεια Εύβοια. 

Το πιο κακό είναι ότι η κακοκαιρία δεν προέκυψε ξαφνικά αλλά υπήρχε η πρόγνωση του καιρού αρκετά νωρίτερα και δυστυχώς οι εικόνες από τη βόρεια Εύβοια ήταν αναμενόμενες. Επίσης στο ίδιο νησί που έκανε βουτιές, έλαβε χώρα ένας σεισμός που άφησε πόσο κόσμο χωρίς σπίτι.

Το χειρότερο είναι πως η Εύβοια που στην κρίσιμη αρχή της πυρκαγιάς έμεινε αβοήθητη, κάηκε «από την αναζωπύρωση της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη. Αυτή -όπως είπε και ο κ. Χαρδαλιάς- αποδιοργάνωσε την όλη προσπάθεια την οποία κάναμε διότι στέρησε μέσα από την Εύβοια και από την Ηλεία, τα οποία είχαν ήδη κατευθυνθεί προς τα εκεί όταν πιστεύαμε ότι είχαμε οριοθετήσει τη φωτιά» [https://primeminister.gr/2021/08/12/27229] παρά το ότι «η κεντρική Εύβοια όμως, ο δρυμός της Δίρφης έχει μείνει άθικτος» [ίδια πηγή].

Και το χείριστο συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω είναι η διαπίστωση της απουσίας της ενσυναίσθησης, βασικό γνώρισμα χωρών δύο παράλληλων πραγματικοτήτων, αυτής που παρουσιάζεται κι εκείνης που όντως υφίσταται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail