Φορτηγό έμεινε ακυβέρνητο νότια του Σουνίου

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Φ/Γ πλοίου ''MARE I'' σημαίας Παναμά λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νότια Ακρωτηρίου Σουνίου, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ "ΑΙΓΑΙΑΣ" Ν.Π.12032, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Φ/Γ πλοίο στον όρμο Θορικού Λαυρίου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MARE I'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail