Εμβολιασμοί: Τέλος η υποχρεωτικότητα – Σε άτακτη υποχώρηση η κυβέρνηση μετά τις δημοσκοπήσεις

Σε άτακτη υποχώρηση τράπηκε η κυβέρνηση σε ότι αφορά το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου

Ενώ μέχρι πριν από μερικές μέρες οι πληροφορίες έλεγαν ότι το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες ομάδες εργαζομένων τελικά το Μέγαρο Μαξίμου αλλάζει τακτική δηλώνοντας ότι η λύση της « πειθούς» θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα.

«Γνωρίζουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού, είμαστε λίγο πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δε θα επιβάλουμε επιπλέον υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Έβγαλα το συμπέρασμα ότι αυτό δε βοηθά…» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Athens Democracy Forum.

Στην κυβέρνηση υπάρχει πλέον η εκτίμηση ότι το μέτρο όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά πόλωσε και ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων που είδαν την υποχρεωτικότητα ως μια αυταρχική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η οργή των εργαζομένων που βγήκαν σε αναστολή εργασίας καταγράφηκε άλλωστε και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις όπου η κυβέρνηση εμφάνισε πτώση στα ποσοστά της.

Παράλληλα τα στελέχη της κυβέρνησης λένε ότι ο σκληρός πυρήνας των αντιεμβολιαστών και των αρνητών δεν θα αλλάξει γνώμη σε καμία περίπτωση, κι έτσι «ποντάρουν» στους πολίτες οι οποίοι έχουν ακόμη επιφυλάξεις και παρατείνουν τον εμβολιασμό τους.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αντιεμβολιαστές και αρνητές δεν ξεπερνούν το 13 με 14% του πληθυσμού. Αν εμβολιαστεί πάνω από το 85% του υπόλοιπου πληθυσμού έχουμε πετύχει τον στόχο της ανοσίας» υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη την στιγμή πάντως που το εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται να έχει φρενάρει για τα καλά .

Η εκστρατεία της πειθούς πάντως θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα όπου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους θα ξεκινούν περιοδείες σε πόλεις με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ακόμα ότι με την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων εισόδου σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τους αναγκάσουν να αναθεωρήσουν την απόφαση τους.

«Οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ, αλλά και γήπεδα. Καθώς μπαίνουμε στον Οκτώβριο πιστεύω πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδίως οι νεαρότεροι πολίτες θα το ξανασκεφτούν και θα κάνουν το εμβόλιο» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail