Τούρκος αναλυτής: Ο Ερντογάν κάνει τους λεονταρισμούς του έναντι της Ελλάδας

Την εκτίμηση ότι ο Ερντογάν κάνει τους λεονταρισμούς του έναντι της Ελλάδας για εσωτερική κατανάλωση εκφράζει ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής Μπουράκ Μπεκντίλ. Μιλώντας στο OPEN λέει ανοιχτά ότι η Άγκυρα παίζει θέατρο με τις απειλές που εκτοξεύει ειδικά μετά τη σύναψη της ελληνογαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας.

«Ποτέ δεν πίστεψα στην πιθανότητα θερμού επεισοδίου. Ένα τέτοιο επεισόδιο δε θα γίνει ποτέ εφόσον είναι ενάντια στα συμφέροντα εμπλεκομένων πολιτικών κομμάτων αλλά και των ΗΠΑ. της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ρωσίας, της Κίνας, του Ισραήλ και των χωρών του αραβικού κόσμου. Πιστεύω ότι ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί την Ελλάδα. Είναι σαν να θέτει ένα ευαίσθητο θέμα για να τραβήξει την προσοχή του τουρκικού λαού. Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ένα πόλεμο πολιτικής επιβίωσης που για εκείνον σημαίνει "Όλα ή τίποτα"» αναφέρει ο Μπεκντίλ.

Σχετικά με τη ρητορική του Ακάρ μετά την ελληνογαλλική συμφωνία σημειώνει πώς είναι μέρος της δουλειάς που του έχει ζητηθεί και του θεάτρου που παίζει η Τουρκία με την Ελλάδα τα τελευταία 60 χρόνια και πώς το κάνει για το εσωτερικό ακροατήριο ενώ παράλληλα εντυπωσιάζει τον πρόεδρό του, τον Ερντογάν. Είναι κινήσεις που γίνονται κάθε μέρα και δεν έχουν στρατηγική αξία.

Επίσης τονίζει ότι η Άγκυρα γνωρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση το αμερικανικό κογκρέσο να εγκρίνει κρίσιμης σημασίας πώληση όπλων στην Τουρκία η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να νομιμοποιήσει την παρουσία των ρωσικών πυραύλων. 


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail