Για άγνωστους λόγους η Τουρκία πάγωσε τη μεταφορά μισθοφόρων από και προς τη Λιβύη

Freepen.gr - Αξιόπιστες πηγές του SOHR (Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις μεταφοράς Σύριων μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία από και προς τη Λιβύη έχουν ανασταλεί. Σύμφωνα με πηγές του SOHR, εκατοντάδες μισθοφόροι εξακολουθούν να περιμένουν άδειες για να περάσουν τις άδειές τους στη Συρία, ενώ εκατοντάδες μαχητές στη Συρία περιμένουν να μεταφερθούν στη Λιβύη. Ωστόσο, οι λόγοι πίσω από την αναστολή της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη και στη Συρία παρέμειναν άγνωστοι.

Στις 15 Οκτωβρίου, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι εν μέσω αναστολής της ανάπτυξης μισθοφόρων στη Λιβύη, η τουρκική πλευρά συνεχίζει να χαλαρώνει τους όρους αποστολής παρτίδων και επιστροφής άλλων σε μια διαδικασία ανταλλαγής. Αρκετοί Σύριοι μισθοφόροι που σταθμεύουν στη Μισράτα και στην Τρίπολη μίλησαν με το SOHR μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Είπαν, «οι συνθήκες μας είναι άριστες. Παίζουμε αθλήματα δύο φορές την ημέρα και δεν έχουμε προβλήματα ή μάχες και είμαστε καλά εδώ».

Στις 9 Οκτωβρίου, αξιόπιστες πηγές ανέφεραν στο SOHR ότι μια νέα παρτίδα Σύριων μισθοφόρων, οι οποίοι είχαν σταλεί στη Λιβύη, έφτασε στη Συρία το βράδυ της Παρασκευής, καθώς σχεδόν 100 μαχητές των υποστηριζόμενων από την Τουρκία φατριών μεταφέρθηκαν από τη Λιβύη στην Τουρκία.

Αυτή η εξέλιξη συμπίπτει με τις επιχειρήσεις μεταφοράς μισθοφόρων από και προς τη Συρία.

Πηγές του Παρατηρητηρίου ανέφεραν επίσης ότι οι φατρίες συνέλαβαν τρεις μαχητές της παρτίδας που έφθασε πρόσφατα, υποστηρίζοντας ότι «είχαν ναρκωτικά». Ωστόσο, πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν πως οι τρεις μαχητές συνελήφθησαν επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη Λιβύη, ζητώντας την πληρωμή των καθυστερημένων αποδοχών τους.

Η παρτίδα που έφτασε πρόσφατα περιελάμβανε επίσης μαχητές που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη το 2019.

Αντίστοιχα, ο αριθμός των Σύριων μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία που επέστρεψαν στη Συρία σε λιγότερο από μια εβδομάδα έχει αυξηθεί σε σχεδόν 520.

Την Πέμπτη, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνέχισαν να στέλνουν τους μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη και να επαναπατρίζουν εκείνους στη Λιβύη, των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν και επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στη Συρία σε μια επιχείρηση οργανωμένης ανταλλαγής.

Πηγές του SOHR ανέφεραν επίσης ότι οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία φατρίες που σταθμεύουν στις περιοχές του Κλάδου Ελιάς και της Ασπίδας του Ευφράτη στη Συρία έστειλαν σχεδόν 130 μισθοφόρους στην Τουρκία στις 6 Οκτωβρίου για να τους μεταφέρουν στη Λιβύη. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ζήτησαν επίσης από τους ηγέτες των πιστών φατριών της να κρατήσουν τα μέλη σε εγρήγορση για να μεταφέρουν νέες παρτίδες από τη Λιβύη όταν τους ζητηθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail