Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν για την κατασκευή δύο ακόμη πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία!

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν το ενδεχόμενο κατασκευής δύο νέων πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη στο Σότσι, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Πράγματι, [αυτό το θέμα] συζητήθηκε», επιβεβαίωσε ο Πεσκόφ.

Συνέχισε προσθέτοντας πως Ερντογάν και Πούτιν μίλησαν για «την ανάπτυξη ενός σχεδόν νέου κλάδου της οικονομίας» στην Τουρκία.

"Συζητήθηκε η κατασκευή νέων μονάδων ισχύος", δήλωσε ο Πεσκόφ. «[Αναφέρθηκαν] σε ορισμένες συγκεκριμένες τοποθεσίες όπου η Τουρκία σχεδιάζει να τις κατασκευάσει».

Η Ρωσία άρχισε να κατασκευάζει τον πυρηνικό σταθμό Akkuyu, ένα έργο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στις ακτές της Μεσογείου της Τουρκίας τον Απρίλιο του 2018. Η Τουρκία ελπίζει ότι το εργοστάσιο θα ολοκληρωθεί όταν συμπληρώσει την εκατονταετηρίδα της το 2023.

Ο Aaron Stein, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Έρευνας Εξωτερικής Πολιτικής, περιέγραψε τον Akkuyu ως «ένα παράξενο έργο αντιδραστήρα».

«Η Ρωσία πρόκειται να το κατασκευάσει, να το κατέχει και να το λειτουργήσει», δήλωσε στο Ahval News τον Οκτώβριο του 2019.

"Η Ρωσία λειτουργεί ουσιαστικά έναν εθνικό αντιδραστήρα εντός της Τουρκίας λόγω του τρόπου με τον οποίο η Άγκυρα έχει δημιουργήσει τις ρυθμίσεις χρηματοδότησης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail