Πάνω από 2.000 καταδρομείς κατεβάζει η Ρωσία στην Κριμαία για ασκήσεις μεγάλης κλίμακας

Yuri Smityuk/TASS
Freepen.gr - Πάνω από 2.000 δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή του Κρασνοντάρ ξεκίνησαν πορείες προς το πεδίο εκπαίδευσης Opuk στην Κριμαία για τις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ανέφερε την Πέμπτη το γραφείο Τύπου.

"Πάνω από 2.000 άτομα του σχηματισμού ειδικών επιχειρήσεων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στην περιοχή Κρασνοντάρ τέθηκαν σε επιφυλακή και ξεκίνησαν μια πορεία για να συμμετάσχουν σε μια μεγάλης κλίμακας άσκηση διοίκησης και προσωπικού. Μηχανοκίνητα κονβόι με πάνω από 200 τροχοφόρα οχήματα θα μεταφερθούν στο κέντρο εκπαίδευσης του Opuk στην Κριμαία », ανέφερε το γραφείο Τύπου σε ανακοίνωσή του.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι κομάντος θα εξασκηθούν στην προστασία από την υποτιθέμενη δύναμη πυρός ενός εχθρού και τον αντίκτυπο των όπλων μαζικής καταστροφής, αναφέρει η δήλωση.

Οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας ξεκίνησαν σε πεδία άσκησης στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια στις 13 Οκτωβρίου. Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν επίσης μονάδες των στρατιωτικών βάσεων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας που βρίσκονται στην Αμπχαζία, την Αρμενία και τη Νότια Οσετία, καθώς και δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας.

Συνολικά, η διοίκηση της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας πρόκειται να συμμετάσχει με περίπου 8.000 άτομα και έως 350 είδη οπλισμού και στρατιωτικού υλικού από στρατούς συνδυασμένων όπλων, αεροπορίας και αεροπορικής άμυνας και άλλες μονάδες και σχηματισμούς της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail