Ίσα που προσγειώνονται: Πάνω από 200 αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων σε μια εβδομάδα κατά του ISIS

Freepen.gr - Πολεμικά αεροσκάφη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων πραγματοποίησαν περισσότερες από 200 αεροπορικές επιδρομές σε τρομοκράτες του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ανέφερε στις 8 Οκτωβρίου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στοχοποίησαν κρησφύγετα της τρομοκρατικής ομάδας στα περίχωρα της Ιθρίγια, της Ρεσάφα και άλλων περιοχών στο τρίγωνο Χάμα-Χαλέπι-Ράκα, στα περίχωρα της αλ-Σούκνα και της Παλμύρα στην ανατολική επαρχία της Χομς και αρκετές περιοχές στη δυτική ύπαιθρο του Deir Ezzor.

«Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, αυτές οι αεροπορικές επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε 17 μαχητές της οργάνωσης [ISIS] και τραυμάτισαν τουλάχιστον 27 άλλους», ανέφερε η ομάδα στην έκθεσή της.

Οι πυρήνες του ISIS στην κεντρική Συρία ενέτειναν τις επιθέσεις τους πρόσφατα. Οι τρομοκράτες σκότωσαν έναν αξιωματικό του συριακού στρατού και αρκετούς φιλοκυβερνητικούς μαχητές την τελευταία εβδομάδα.

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη επιχειρούν όλο το εικοσιτετράωρο πάνω από την κεντρική Συρία προκειμένου να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις χτενίσματος κι εκκαθάρισης των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή.

Παρά τις μεγάλες απώλειες τον τελευταίο χρόνο ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιθέσεων και χερσαίων επιχειρήσεων, πυρήνες του ISIS συνεχίζουν να λειτουργούν στην κεντρική περιοχή. Οι τρομοκράτες φέρονται να λαμβάνουν κάθε είδους προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων όπλων, από μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και βρίσκονται στη νοτιοανατολική περιοχή του Αλ Τανφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail