ΣΚΟΠΙΑ - Οι πολίτες φτωχαίνουν, μισό εκατομμύριο ζει με 150 δηνάρια (2,44 ευρώ) την ημέρα

Freepen.gr - Ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού στη γειτονική χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακά προβλήματα, μισό εκατομμύριο επιβιώνει με 150 δηνάρια (2,44 ευρώ) την ημέρα και η έλλειψη ιδεών της κυβέρνησης για να το αντιμετωπίσει τους φέρνει στην καταστροφή και στο χείλος της επιβίωσης, σημειώνει η ιστοσελίδα republika. 

Δεδομένης της μεγάλης αύξησης των τιμών των βασικών ειδών ανάγκης, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι μισό εκατομμύριο πολίτες στη χώρα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε ένα μέτριο γεύμα για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Δηλαδή, οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 40% και το κόστος διαβίωσης έχει αυξηθεί και τα προϊόντα διατροφής έχουν αυξηθεί δραστικά σε λιγότερο από 12 μήνες. Παρεμπιπτόντως, πάνω από 600.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, περίπου 5.000 επιχειρήσεις έκλεισαν και γύρω μας βλέπουμε λουκέτα στις πόρτες των μικρών επιχειρήσεων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι τιμές του μαγειρικού λαδιού, του γάλακτος, του αλευριού, του ψωμιού, της βενζίνης έχουν αυξηθεί, τα πάντα στην καθημερινή χρήση έχουν ανέβει και οι μισθοί παραμένουν ίδιοι. Και αντί να αναλάβει δράση η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του SDSM, περιπλέκει περαιτέρω τις ζωές των πολιτών και ανακοινώνει μεγάλη αύξηση 50% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία θα φτωχύνει περαιτέρω τους ανθρώπους που μόλις επιβιώνουν, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Ιδιαίτερη επιβάρυνση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό των πολιτών μιας τετραμελούς οικογένειας ήταν η έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, οι γονείς θα πρέπει να βάλουν κατά μέρος τουλάχιστον 8000 δηνάρια ανά παιδί που φοιτά στο γυμνάσιο ή στο δημοτικό και αν συνεχιστεί αυτό, ούτε 4 κατώτατοι μισθοί δε θα είναι αρκετοί για να περάσει μια οικογένεια το μήνα.

Αυτό οφείλεται στην ανεπαρκή τόνωση της οικονομίας. Η δημιουργία θέσεων εργασίας, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η υλοποίηση κεφαλαιουχικών έργων είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Ταυτόχρονα, καθώς ο κόσμος βυθίζεται στη φτώχεια και διαπιστώνονται καθημερινά εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια στα κοινωνικά δίκτυα ή στα μέσα ενημέρωσης - άνθρωποι κοντά στην κυβέρνηση μοιράζονται προσφορές μεταξύ τους σαν να μην υπάρχει αύριο ή να μην ζουν άνθρωποι στη χώρα που τους ψήφισαν στις εκλογές δείχνοντας να συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει αύριο και να αρπάξουν ό,τι μπορούν.

Ο κόκκινος συναγερμός είναι ήδη ενεργοποιημένος, αλλά προφανώς δεν ακούγεται στα κεντρικά της Κυβέρνησης. Αν δε γίνει κάτι σοβαρό για αυτήν την κατάσταση, το ποσοστό φτώχειας θα αυξηθεί περαιτέρω. Οι ακριβές δημόσιες σχέσεις, δε γεμίζουν τα στομάχια των πολιτών, καταλήγει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail