Sa’ar 6: κορβέτες δολοφόνοι για την ΑΟΖ του Ισραήλ με το νέο σύστημα Barak MX. Η Ελλάδα πού είναι;

Israel Aerospace Industries
Freepen.gr - Ο κρατικός αεροδιαστημικός κολοσσός Israel Aircraft Industries, γνωστός ως IAI, ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει επιθετικά και αμυντικά συστήματα, για να ενισχύσει τις δυνατότητες της κορβέτας «Sa’ar 6».

Σε ανακοίνωσή του, ο IAI ανέφερε ότι η ενσωμάτωση των Barak MX Interceptors θα οδηγήσει το Ισραηλινό Ναυτικό σε μια νέα τεχνολογική εποχή, υπό την καθοδήγηση του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας (IMoD) και των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Οι αναχαιτιστές Barak MX της AI μαζί με την πλήρη ναυτική σουίτα μάχης της IAI θα παρέχουν προηγμένα αμυντικά συστήματα στις κορβέτες Sa'ar 6 του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ. Τα συστήματα θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης του Ισραήλ και των στρατηγικών εγκαταστάσεων που αντιμετωπίζουν διαφοροποιημένες απειλές στη θαλάσσια αρένα.

Το σύστημα Barak MX επιλέχθηκε αφού αποδείχθηκε ότι πληροί τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και τις μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό.

Η κορβέτα Sa’ar 6 κατηγορίας είναι μια σειρά από τέσσερις κορβέτες γερμανικής κατασκευής που παραγγέλθηκαν για το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό τον Μάιο του 2015.
 

Η Sa’ar 6 έχει εκτόπισμα σχεδόν 1.900 τόνους σε πλήρες φορτίο και έχει μήκος 90 μέτρα (295 πόδια 3 ίντσες). Είναι οπλισμένη με ένα πυροβόλο Oto Melara 76 mm, δύο Typhoon Weapon Stations, 32 κάθετα κελιά εκτόξευσης για πυραύλους εδάφους-αέρος Barak-8, 20 κελιά για το αμυντικό σύστημα C-Dome, 16 αντιαρματικούς πυραύλους, Ραντάρ EL/M-2248 MF-STAR AESA και δύο εκτοξευτές τορπιλών 324 mm (12,8 ίντσες). Διαθέτει χώρο υπόστεγου και μια πλατφόρμα ικανή να φιλοξενήσει ένα ελικόπτερο μεσαίας κατηγορίας.

Το BARAK MX Air & Missile Defense System που αναπτύχθηκε από την IAI είναι ένα από τα προηγμένα επιχειρησιακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στον κόσμο, που χρησιμοποιούνται από τις ναυτικές δυνάμεις της IDF (Ισραηλινές Ε.Δ.) και τον ινδικό στρατό, ναυτικό και αεροπορία. Το Σύστημα Αεροπορικής & Πυραυλικής Άμυνας BARAK MX παρέχει αμυντικές δυνατότητες ευρείας περιοχής και στοχευμένες σε μια σειρά απειλών, συμπεριλαμβανομένων: ξηράς, αέρος και θάλασσας.

Το σύστημα συγκεντρώνει πολλά βασικά συστήματα αιχμής: ψηφιακό ραντάρ, σύστημα ελέγχου όπλων, εκτοξευτές και μια σειρά από αναχαιτιστές για διαφορετικές εμβέλειες με προηγμένες συσκευές εγχώριας επικοινωνίας, επικοινωνία με σύνδεση δεδομένων και ευρεία συνδεσιμότητα συστήματος.

Έχοντας αναπτυχθεί από την IAI, η οικογένεια BARAK περιλαμβάνει διάφορους αναχαιτιστές εμβέλειας- 35 χλμ., 70 χλμ. Και 150 χλμ. και συνδυάζει την ικανότητα να αναχαιτίσει διάφορες απειλές αεράμυνας από ναυτικές και χερσαίες πλατφόρμες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail