Η σημαία της Συρίας θα υψωθεί παντού - Ο SAA μπήκε θριαμβευτικά σε παλιό προπύργιο του ISIS στη Νταράα

Freepen.gr - Στις 25 Σεπτεμβρίου, αρκετές μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) συνοδευόμενες από μια δύναμη της Ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας εισήλθαν στην κοιλάδα αλ-Γιαρμούκ στη δυτική ύπαιθρο της Νταράα.

Η ανάπτυξη είναι μέρος της συμφωνίας συμφιλίωσης που έγινε δεκτή από τους τοπικούς ηγέτες της κοιλάδας αλ-Γιαρμούκ πριν από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι πόλεις Sahem al-Golan, Hayt και Jillin θα συμμετάσχουν στη διαδικασία συμφιλίωσης στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, ενώ οι πόλεις Al-Shajarah, Jamlah, Nafaa, Qusair, Koya, Abdeen και Beit Ara θα ενταχθούν στην διαδικασία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 127 ένοπλοι καταζητούμενοι στην κοιλάδα αλ-Γιαρμούκ θα παραδώσουν τα όπλα τους και θα διευθετήσουν τις υποθέσεις τους με τις συριακές αρχές.

Η κοιλάδα αλ-Γιαμούκ ήταν προπύργιο του Στρατού Χαλίντ Ιμπν αλ-Ουαλίντ, παρακλάδι του ISIS. Η τρομοκρατική ομάδα εξουδετερώθηκε από τον SAA και τους πρώην αντάρτες μετά τη συμφωνία συμφιλίωσης του 2018 στη Νταράα.

Η συμφωνία συμφιλίωσης στην κοιλάδα αλ-Γιαρμούκ αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη διαδικασία συμφιλίωσης στη δυτική ύπαιθρο της Νταράα, η οποία ξεκίνησε από τις συριακές αρχές με τη βοήθεια της Ρωσίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η διαδικασία φαίνεται να πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο. Ωστόσο υπάρχει ακόμη δρόμος για τις συριακές αρχές καθώς η επαρχία εξακολουθεί να είναι γεμάτη με ένοπλους ριζοσπάστες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail