Ο Σέρβος Πρόεδρος αποκαλύπτει την προμήθεια ρωσικών συστημάτων αεράμυνας Pantsir-S1M!

Russian Foreign Ministry Press Office/TASS
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς επαίνεσε την ποιότητα των ρωσικών όπλων και ανακοίνωσε την προμήθεια του συστήματος αεράμυνας Pantsir-S1M ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη τη σερβική στρατιωτική έκθεση, αφιερωμένη στην Ημέρα της Ενότητας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Σημαίας της Σερβίας.

"Προηγουμένως, δεν μπορούσαμε καν να το ονειρευτούμε, ούτε το Mi-17 ούτε το Mi-35 [ελικόπτερα], πόσο μάλλον τα MiG [αεροπλάνα]. Ωστόσο, όταν η [Γερμανίδα Καγκελάριος Angela] Merkel μας επισκέφθηκε, συνοδεύτηκε από επτά Mig- 29 αεροπλάνα, και έχουμε συνολικά 14 από αυτά [τώρα]», είπε, επαινώντας τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.

"Όταν έχετε Pantsir [συστήματα αεράμυνας] - και έχουμε προμηθευτεί το νέο Pantsir M1 [Pantsir -S1M - TASS] ...", είπε ο Βούτσιτς, διορθώνοντας αμέσως αστειευόμενος: "Ω, τι σας λέω [δημόσια]!"

"Το νέο σύστημα Pantsir είναι 5.000 βολών των 30 mm ανά λεπτό. Μπορεί να κόψει βουνά!" είπε ο Σέρβος Πρόεδρος.

Αποκάλυψε επίσης ότι μια αποστολή των νέων εκτοξευτών αντιαρματικών πυραύλων Kornet θα φτάσει στη Σερβία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Σέρβος πρόεδρος εξήρε επίσης τις εξαιρετικές δυνατότητες του ρωσικού ελικοπτέρου Mi-35 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη στρατιωτική έκθεση.

«Φανταστικό όπλο», είπε ο Βούτσιτς, μιλώντας στον Σέρβο αρχηγό Επιτελείου Μίλαν Μόγσιλοβιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail