Σοβαρό επεισόδιο στον Εύξεινο Πόντο μεταξύ ρωσικού και ουκρανικού στόλου: Παρενέβη δυναμικά το καταδρομικό Moskva

Freepen.gr - Το ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό Moskva πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις δυτικά της Κριμαίας, σημειώνει η ουκρανική εφημερίδα UNN.

Οι προκλητικές ενέργειες των ουκρανικών πολεμικών πλοίων δυτικά της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών επέμβασης στα ρωσικά πολεμικά πλοία που παρακολουθούν τους ναυτικούς ελιγμούς σε άμεση γειτνίαση με τα ρωσικά σύνορα, οδήγησαν στο ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό Moskva, το οποίο είναι η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα UNN, μετά από ένα επεισόδιο μεταξύ δύο πλοίων του ουκρανικού ναυτικού και δύο πλοίων του ρωσικού ναυτικού στη ζώνη άσκησης του ουκρανικού στόλου, η ρωσική πλευρά έστειλε το πυραυλικό καταδρομικό της Moskva, το οποίο κατάφερε να εμποδίσει την κίνηση των ουκρανικών σκαφών στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

"Σημειώνεται ότι τα ρωσικά πλοία "Saratov" και "Izumrud", με έδρα την Κριμαία, συνέχισαν την επιδεικτική παρακολούθηση του ουκρανικού στρατού, παραμένοντας κοντά στην περιοχή των ασκήσεων. Αργότερα, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό πυραύλων Moskva, έφτασε από τη Σεβαστούπολη στην περιοχή των ουκρανικών ασκήσεων, αποδεικνύοντας το μέγιστο επίπεδο επιδείνωσης της κατάστασης από την πλευρά του επιτιθέμενου», ανέφερε το UNN news.

Προς το παρόν, η διοίκηση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού δεν σχολιάζει τα όσα καταγγέλλονται, πλην όμως η εμφάνιση της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε αυτήν την περιοχή μαρτυρά μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail