Τουρκικά F-16 αναχαίτισαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στη Βαλτική Θάλασσα

Freepen.gr - Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας ανέφερε ότι τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 αναχαίτισαν ρωσικά επιθετικά Su-24 Fencer που πετούσαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα στις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, τα F-16 έσπευσαν να αναχαιτίσουν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη για την υποστήριξη της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο της Βαλτικής. Επίσης ανέφερε ότι τα τουρκικά μαχητικά F16 στάλθηκαν από την αεροπορική βάση Malbork στην Πολωνία για να αναχαιτίσουν στόχους χαμηλών πτήσεων πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

«Στο πλαίσιο της αποστολής Enhanced Air Policing, το 161ο αεροσκάφος Jet Fleet Command στο Malbork/Πολωνία απογειώθηκε κατόπιν εντολής του ΝΑΤΟ. Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν με ασφάλεια την αποστολή αναχαίτισης στον εναέριο χώρο της Βαλτικής με την καθοδήγηση των αρχών ραντάρ, κι απογειώθηκαν εντός του καθορισμένου χρόνου», ανέφερε σε δήλωση σε επίσημο λογαριασμό στο Facebook.

Το Υπουργείο δημοσίευσε επίσης το βίντεο στα κοινωνικά μέσα στις 3 Σεπτεμβρίου, το οποίο έδειξε τη στιγμή που το F-16 αναχαίτισε ένα ζευγάρι ρωσικών Su-24.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail