Υπάρχει ένας πολίτης στην Ελλάδα που μπορεί να καταγγείλει ότι υγειονομικός του μετέδωσε τον covid 19;

Η απομάκρυνση σχεδόν 5.850 υγειονομικών θεωρούμε ότι είναι ένα απαράδεκτο μέτρο που προσβάλει τον επαγγελματισμό και την εργατικότητα, την απόδοση και τα χρόνια εργασίας όλων αυτών των ανθρώπων. 

Από: bankingnews.gr

Περίπου 5.850 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το πρόσχημα ήταν ότι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν γιατί δήθεν οι υγειονομικοί ιατροί και νοσηλευτές έρχονται σε επαφή με ασθενείς. 

Πρωτίστως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το κείμενο αυτό είναι άρθρο γνώμης, θα παρουσιάσουμε ορισμένα στοιχεία για να αποδείξουμε ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι παραλογισμός. 

Οι υγειονομικοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι στα γηροκομία, το διευκρινίζουμε γιατί αποτελεί μια ξεχωριστεί κατηγορία – έδωσαν επί 17 μήνες άοκνα με μεγάλη αυταπάρνηση τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να παράσχουν νοσοκομειακή περίθαλψη με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν. 

Όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα νοσοκομείο, βλέπουμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα και κατανοούμε ότι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα. 

Το υγειονομικό προσωπικό έχει να αντιμετωπίσει πλήθος ασθενειών και ταυτόχρονα να διαχειριστεί και μια πρωτοφανή πανδημία. 

Επί 17 μήνες και πιο πριν χρόνια και 10ετίες οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με μεγάλη αυταπάρνηση και έρχεται σήμερα το ελληνικό κράτος, κατά τρόπο απαράδεκτο και επαίσχυντο και αντί να επιβραβεύσει όλους αυτούς τους ανθρώπους… τους θέτει εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας επειδή δεν εμβολιάστηκαν.

Ιατρός από νοσοκομείο της περιφέρειας και είναι ανεμβολίαστος μας έθεσε ορισμένα ερωτήματα τα οποία τα βρήκαμε ενδιαφέροντα

1)Τόσα χρόνια, δεκαετίες, υπάρχει ένα κρούσμα όπου ένας ασθενής μετέδωσε ένα μεταδιδόμενο νόσημα σε ένα υγειονομικό; 

Το ερώτημα αυτό τίθεται γιατί η απάντηση έρχεται να αποδείξει ότι οι υγειονομικοί, γνωρίζουν που βρίσκονται σε ένα περιβάλλον υψηλής επικινδυνότητας και υποχρεωτικά πρέπει να παίρνουν μέτρα προστασίας. 

Ότι λαμβάνουν μέτρα προστασίας είναι η αιτία, που ίσως πλην κάποιων εξαιρέσεων, σε καθολικό ποσοστό δεν υπάρχει μόλυνση ασθενή – υγειονομικού.

2)Υπάρχει έλληνας πολίτης που μπορεί να καταγγείλει ότι ιατρός ή νοσηλευτικό προσωπικό του μετέδωσε τον covid 19; 

Επί 13-14 μήνες πριν τα εμβόλια γιατί δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα κρούσμα όπου υγειονομικό προσωπικό μετέδωσε τον covid 19 σε ένα πολίτη. 

Αντιθέτως υπήρξαν περιπτώσεις όπου πολίτες μετέδωσαν τον covid 19 σε υγειονομικούς παρά τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν.

3)Η χρήση προστατευτικών μέτρων, μάσκας κ.α. είναι μέρος της καθημερινότητας σε ένα νοσοκομείο. 

Έχετε δει την μάσκα στο χέρι στην καθημερινότητα έξω εκτός νοσοκομείου και κανονικά φορεμένη σε ένα υγειονομικό σε ένα νοσοκομείο. 

Οι υγειονομικοί, γνωρίζουν ότι τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης είναι μέρος της δουλείας τους και της καθημερινότητας τους. 

Οπότε το να προσπαθείς να επιβάλλεις μέτρα με διοικητικές εντολές, τύπου ή εμβολιάζεσαι ή βγαίνεις εκτός συστήματος είναι ηθικά ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και αχάριστο απέναντι σε ανθρώπους που έδωσαν τον καλύτερο τους αυτό.

4)Η απομάκρυνση σχεδόν 5.850 υγειονομικών θεωρούμε ότι είναι ένα απαράδεκτο μέτρο που προσβάλει τον επαγγελματισμό και την εργατικότητα, την απόδοση και τα χρόνια εργασίας όλων αυτών των ανθρώπων. 

Οι υγειονομικοί δεν είναι φορείς ασθενείς, ξέρουν να προφυλάσσουν τους εαυτούς τους και των ασθενών τους. 

Ορισμένοι φοβικοί πολίτες αναφέρουν εάν ο ιατρός δεν είναι εμβολιασμένος δεν δέχομαι να με εξετάσει. 

Απάντηση
Τόσους μήνες εν μέσω covid 19 που σε εξέταζε και σε θεράπευε δεν είχες πρόβλημα… υποκριτή.

Η άποψη μας ξεκάθαρη.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδος είναι προβληματικό από πολλές απόψεις.
Όμως το να επιβάλλεται το κράτος και να παραγνωρίζει τις θυσίες των υγειονομικών είναι απαράδεκτο, ανήθικο, ντροπιαστικό. 

Οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να επιστρέψουν δεν περισσεύει κανείς.
Όλα τα υπόλοιπα, οι δήθεν ανησυχίες, η δήθεν αγωνία για τον covid 19 είναι προσχήματα και προφάσεις…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail