Μόσχα: Ανησυχούμε! Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο πάει από το κακό στο χειρότερο!

φωτο από ρωσικό υπουργείο εξωτερικών
Freepen.gr - Η Ρωσία ανησυχεί για την αυξανόμενη ένταση στο Κοσσυφοπέδιο, που προκλήθηκε από τις ανεύθυνες ενέργειες της Πρίστινας, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίγια Ζαχάροβα, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug.

"Είναι προφανές ότι τα γεγονότα εξελίσσονται σύμφωνα με το σενάριο από το κακό στο χειρότερο", δήλωσε η Ζαχάροβα σε ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επισήμανε ότι η σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων, η οποία σχεδιάστηκε ως ένας τρόπος για να διασφαλιστεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, παραμένει ένα "νεκρό γράμμα στο χαρτί" λόγω της δολιοφθοράς της Πρίστινα. 

Η Ζαχάροβα εκτιμά επίσης πως η Πρίστινα θέλει να καθιερώσει πλήρη έλεγχο σε ολόκληρο το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, "με τη βοήθεια του κατασταλτικού μηχανισμού του αυτοαποκαλούμενου κράτους του Κοσσυφοπεδίου".

Όπως δήλωσε, οι ενέργειες της Πρίστινα δε συναντούν την κατάλληλη εκτίμηση ή επίπληξη στις Βρυξέλλες, η οποία είναι εξουσιοδοτημένη να βοηθήσει στην αναζήτηση λύσης του προβλήματος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, καθώς και στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο και η αποστολή κράτους δικαίου της ΕΕ έχουν τις απαραίτητες εντολές για να αποτρέψουν την ανομία και ως εκ τούτου φέρουν την πλήρη ευθύνη για την προστασία των αμάχων, τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail