Ρωσία και Συρία προετοιμάζουν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις από την αρχή του πολέμου

Freepen.gr - Η Ρωσία και η Συρία προετοιμάζουν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις σε όλη την περίοδο του πολέμου στη Συρία.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί μεγάλη μεταφορά συριακών δυνάμεων σε τέσσερις επαρχίες της Συρίας ταυτόχρονα - Χαλέπι, Ιντλίμπ, Λατάκια και Χάμα. Όλες αυτές οι επαρχίες συνορεύουν με το εναπομείναν κατεχόμενο τμήμα της επαρχίας του Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά της Αραβικής Δημοκρατίας το οποίο κατέχουν οι τουρκικές δυνάμεις και ισλαμιστές. Αυτό υποδηλώνει την προετοιμασία μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης, με αποτέλεσμα έως και 20-30 χιλιάδες τρομοκράτες να μπουν στο καζάνι και να καταστραφούν, τονίζει χαρακτηριστικά η ρωσική Avia.

Νωρίτερα, οι πηγές ισχυρίστηκαν πραγματικά ότι ο συριακός στρατός θα μπορούσε να ξεκινήσει επίθεση από όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα, ωστόσο, μια επίθεση στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στα νότια του Ιντλίμπ, ακολουθούμενη από την επίθεση στην ομώνυμη πόλη, φαινόταν πολύ πιο πιθανή.

Παρ' όλα αυτά, δεδομένης της ανάπτυξης συριακών, ρωσικών και φιλοϊρανικών δυνάμεων σε τέσσερις επαρχίες, η επίθεση θα πραγματοποιηθεί από όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Αυτό αναμένεται να καταστρέψει γρήγορα τις κύριες τρομοκρατικές δυνάμεις και να αποτρέψει την Τουρκία από οποιαδήποτε ενέργεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα είχαμε μεταφέρει στη Freepen.gr δήλωση Σύριου αξιωματικού πως μια νέα επιχείρηση στην περιοχή μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Ταυτόχρονα, προς το παρόν, δεν μιλάμε για ανεξέλεγκτα χτυπήματα και μαζικούς βομβαρδισμούς, αφού δεκάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται ακόμη στο Ιντλίμπ, οι οποίοι πιθανότατα θα καλύψουν τα τουρκικά στρατεύματα και μαχητές. Παρ 'όλα αυτά, καταλαμβάνοντας ορισμένες περιοχές, ο συριακός στρατός μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Την προηγούμενη μέρα, ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη άρχισαν επίσης να επιτίθενται σε τζιχαντιστικές δυνάμεις στην τουρκική στρατιωτική ζώνη επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία, αγνοώντας τα αιτήματα του Ερντογάν να μην αναμειχθεί στις υποθέσεις της Άγκυρας στη Συρία. Αυτό δείχνει ότι οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ρωσικών, συριακών και κουρδικών μερών κατέστησαν δυνατή την επίτευξη ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος, αφού ως αντάλλαγμα για την προστασία των κουρδικών σχηματισμών, η Δαμασκός εγγυήθηκε την αυτονομία στη βόρεια Συρία, ενώ η Ρωσία υποτίθεται ότι μεσολάβησε σε αυτήν τη συμφωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail