Ψήνεσαι στον πυρετό, βήχεις και φτύνεις αλλά έκανες το τσίμπημα; Κυκλοφόρα άνετα!

guvo59 / pixabay
Εδώ και περίπου μια εβδομάδα ζούμε στον αστερισμό της πίεσης της κυβέρνησης απέναντι σε όσους [ακόμη] δεν έχουν εμβολιαστεί. Για το Μέγαρο Μαξίμου το θέμα δεν είναι υγειονομικό. Ποτέ δεν ήταν. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε ενισχύσει την Α' Βαθμια Φροντίδα Υγείας, θα έκανε προσλήψεις ιατρών εκεί που πονάμε και θα εισήγαγε κάθε διαθέσιμη θεραπεία.

Του Στρατή Μαζίδη

Το θέμα είναι πολιτικό. Και για αυτό ακριβώς μοίραζε αρχικά 150αρια και στη συνέχεια ίντερνετ [δηλαδή ούτε 10 ευρώ] για να "πείσει" και να δείξει ότι οι πολίτες υπακούουν τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

Και καθώς στρεβλά επιμένουμε να αρμενίζουμε εδώ και περίπου 20 μήνες, στρεβλά είναι και όσα ισχύουν. Πχ το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι για να ταξιδέψουν, έπρεπε να υποβληθούν σε rapid test. Οι εμβολιασμένοι όχι. Άρα πως και από ποιους φούντωσε ο ιός στα νησιά, όταν οι πρώτοι έφευγαν με τεστς; Κι έπειτα όλοι θυμόμαστε τη μαρτυρία γυναίκας στο ΟΡΕΝ της οποίας ο εγγονός, μολονότι εμβολιασμένος, βρέθηκε θετικός σε τεστ που από μόνος και δική του φιλοτιμία έκανε, πριν φύγει για διακοπές.

Ομοίως και τώρα τα παράδοξα συνεχίζονται. Ένας ανεμβολίαστος για να ταξιδέψει, πρέπει να πληρώσει rapid test. Στα δωρεάν του έχει απαγορευθεί η πρόσβαση, μολονότι πληρώνει εισφορές κλάδου υγείας - ασθενείας. Άρα αν αισθάνεται καλά, δεν έχει κανένα πρόβλημα κι είναι υγιής, χρειάζεται να το αποδείξει και με εργαστηριακό έλεγχο. Λογικό, θα πει κάποιος, αν τυχόν έχει κολλήσει αλλά δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Στον αντίποδα όμως ένας εμβολιασμένος, μπορεί να ταξιδέψει και γενικώς να μπει όπου θέλει ακόμη κι αν ψήνεται στον πυρετό, βήχει, φτύνει και γενικώς ασθενεί δίχως κανένα έλεγχο αν η κατάστασή του οφείλεται στον κορωνοϊό.

Φυσιολογικά θα έπρεπε κι ένας εμβολιασμένος, αφού κι αυτός κολλά, μεταδίδει, νοσεί κ.ο.κ. να υποβάλλεται αντίστοιχα σε τεστ, όμως τότε θα πήγαινε περίπατο η δήθεν ελευθερία και τα υποτιθέμενα προνόμια της κοινής λογικής. Στο κάτω κάτω είπαμε, το θέμα είναι πολιτικό. Και οι διάφοροι τηλε-ειδικοί στο θέμα αυτό δε λένε κουβέντα, κάνουν το...παγώνι.

Το ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι ποιον πραγματικά πιστεύει η πολιτεία πως μπορεί να πείσει για τη λογική των όσων αποφασίζονται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail