Τουρκικά μεταγωγικά πάνε κι έρχονται ανενόχλητα σε στρατηγική βάση της Λιβύης

Freepen.gr - Η παγκόσμια εφαρμογή εναέριας κυκλοφορίας, Flight Radar, αποκάλυψε ότι ένα φορτηγό αεροσκάφος Airbus A400 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ισπάρτα στη νότια Τουρκία και ο προορισμός του ήταν πιθανότατα η αεροπορική βάση Al-Wattia.

Αυτή η πτήση είναι η πέμπτη κατά σειρά, που υποδηλώνει αυξημένη τουρκική δραστηριότητα στον εναέριο χώρο της Λιβύης και χωρίς καμία ανακοίνωση από την τουρκική πλευρά, κατά σαφή και ρητή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των συνεδριάσεων της «5 + 5 Κοινής Στρατιωτικής Επιτροπής».

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ο στρατιωτικός ιστότοπος παρακολούθησης της εναέριας κυκλοφορίας Itamilradar αποκάλυψε ότι οι πτήσεις φορτίου για το αεροσκάφος A400 ξεκίνησαν από το ίδιο σημείο απογείωσης από την Τουρκία και προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Al-Wattia.

Αυτή η πτήση τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών έρχεται σε μια εποχή που οι φωνές ενάντια στην τουρκική παρουσία αυξάνονται στο εσωτερικό της χώρας, και υπό το φως των φόβων για τον αντίκτυπο αυτής της επιρροής στην τύχη των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο Δεκέμβριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail