Συρία κατά Τουρκίας: Ζητά από τον ΟΗΕ σαφή στάση, προειδοποιεί με απάντηση στις προκλήσεις

Freepen.gr - Η Συρία καταδίκασε τις τουρκικές εχθρικές ενέργειες και παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, επιβεβαιώνοντας ότι διατηρεί το δικαίωμά της, το οποίο εγγυάται το σύνταγμά της, οι αρχές του διεθνούς δικαίου και ο χάρτης του ΟΗΕ, να απαντήσει σε αυτές τις ενέργειες, δήλωσε τη Δευτέρα επίσημη πηγή από το υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών στο πρακτορείο SANA.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η Συρία καλεί τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον ειδικό απεσταλμένο του για τη Συρία και το Συμβούλιο Ασφαλείας, να υιοθετήσουν μια σαφή στάση απέναντι στις εχθρικές πρακτικές του τουρκικού καθεστώτος, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την κατάσταση στη Συρία που επιβεβαιώνουν τον σεβασμό κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.

«Η Συρία διατηρεί το δικαίωμά της, το οποίο εγγυάται το συριακό σύνταγμα και οι εθνικοί νόμοι και οι αρχές του διεθνούς δικαίου και οι διατάξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών να ανταποκριθεί στις τουρκικές εχθρικές πρακτικές και να τις τερματίσει και θεωρεί το τουρκικό καθεστώς υπεύθυνο αρχές του διεθνούς δικαίου », είπε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail