Λίβυος πολέμαρχος δηλώνει έτοιμος να αποκαλύψει τον τόπο ταφής του Καντάφι

Freepen.gr - Ο ηγέτης της λιβυκής πολιτοφυλακής, Σαλάχ Μπαντί δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αποκαλύψει τη θέση του τάφου του νεκρού Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος ετάφη σε άγνωστη τοποθεσία πριν από μια δεκαετία.

Αυτό έρχεται σε συνδυασμό με τον εορτασμό των υποστηρικτών της 52ης επετείου του πρώην καθεστώτος της Επανάστασης της 1ης Σεπτεμβρίου, εν μέσω αναφορών ότι ο Σαΐφ Αλ-Ισλάμ Καντάφι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Μπαντί, που έχει δεχθεί κυρώσεις σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε σε συνέντευξή του μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, Club House ότι «εάν υπάρξει συμφωνία με Λίβυους αξιωματούχους και πόλεις, είμαι έτοιμος να αποκαλύψω τη θέση του τάφου του Καντάφι».

Σημείωσε ότι δεν έθαψε τον Καντάφι μόνος του, αλλά με μια ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Σεΐχη Χαλέντ Ταντούσι.

Παρά το πέρασμα 10 ετών από τη δολοφονία του Καντάφι, ορισμένες πόλεις της Λιβύης, ειδικά στο νότο, εξακολουθούν να εκφράζουν τη θλίψη τους για το χαμό του. Οι υποστηρικτές του απαιτούν να γνωρίζουν τη θέση του νεκροταφείου στο οποίο βρίσκονται ο ίδιος, ο γιος του Μουατάσιμ και ο υπουργός Άμυνας Αμπού Μπακρ Γιουνίς Τζαμπέρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail