Εκτοξεύθηκαν οι εμπορικές συναλλαγές Τουρκίας-Λιβύης: Τουρκικά προϊόντα κατακλύζουν τη χώρα

Freepen.gr - Ο επικεφαλής του Τουρκο-Λιβυκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Murtaza Kranfil, αποκάλυψε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών με τη Λιβύη ξεπέρασε τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 65% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Εκτιμά επίσης πως η αξία των εμπορικών ανταλλαγών θα ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με την υποστήριξη της κυβέρνησης της εθνικής ενότητας και του πρωθυπουργού της, Abdul-Hamid Dbeibah.

Ο Kranfil ανέφερε την πρόθεση του συμβουλίου να δημιουργήσει μια οικονομική αγορά και να ξεκινήσει έργα υποδομής για την υποστήριξη των εξαγωγών του Ικονίου στους τομείς της γεωργίας, της παραγωγής τροφίμων και των ανταλλακτικών αυτοκινήτων στη Λιβύη, τονίζοντας ότι ένα παρόμοιο έργο πραγματοποιείται στη συνεργασία με την πόλη της Σμύρνης, η οποία θα πραγματοποιεί τακτικές κρουαζιέρες με τη Μισράτα, στο τέλος αυτού του μήνα.

Είναι αξιοσημείωτο πως η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας έχει συνάψει συμφωνίες οικονομικής εταιρικής σχέσης με την Τουρκία, σε συνδυασμό με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα, στις αρχές του μήνα, εν μέσω φόβων ότι ο αναδυόμενος ιδιωτικός τομέας της Λιβύης θα επηρεαστεί από τον άνισο ανταγωνισμό με τα τουρκικά προϊόντα που κατακλύζουν τη χώρα.

* πληροφορίες / φωτο: https://en.218tv.net/2021/09/18/libya-turkeys-trade-exchange-rates-skyrocket/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail