Η Μόσχα «λυπάται» για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν για την Κριμαία

Freepen.gr - Η Μόσχα «λυπάται» για τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κριμαία ενόψει της επίσκεψής του στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ είπε ότι πιστεύει πως η Ρωσία έγινε στόχος στις δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τρίτη, όταν τόνισε τη σημασία της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας προσθέτοντας η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας.

"Πιστεύουμε σίγουρα ότι ήμασταν ο στόχος. Έτσι το αντιμετωπίζουμε", ανέφερε ο Πεσκόφ στο TASS.

Τα σχόλια του Ρώσου αξιωματούχου έρχονται πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το ζευγάρι πρόκειται να συζητήσει και την κατάσταση βίας στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το Reuters το Σαββατοκύριακο.

Η Άγκυρα τους τελευταίους μήνες προχώρησε στην ενίσχυση της συνεργασίας με το Κίεβο, προκαλώντας τη Μόσχα να κατηγορήσει την Άγκυρα τον Μάιο για προσπάθειες να τροφοδοτήσει "στρατιωτικό συναίσθημα" στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail