Οι απάνθρωπες μέθοδοι του τουρκικού στρατού: Καίνε αντάρτες μέσα σε σήραγγες

Οι απάνθρωπες μέθοδοι του τουρκικού στρατού επαναλαμβάνονται. Όπως και το 2016 στα κελάρια θανάτου της Cizer, έγιναν επίσης προσπάθειες να καούν άνθρωποι ζωντανοί στη σήραγγα των ανταρτών στο Werxelê.

Freepen.gr - Από την πρώτη επίθεση του τουρκικού στρατού στο Werxelê στην περιοχή Avaşîn στις 8 Ιουνίου 2021, οι αντάρτες έχουν προβεί σε σφοδρή αντίσταση και πραγματοποιούν καθημερινές ενέργειες εναντίον των εισβολέων. Οι στρατιώτες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω των συνθηκών εδάφους στα βουνά του Ζάγκρου και των υψηλών θερμοκρασιών. Έχουν χάσει εντελώς την πολεμική τους απόδοση λόγω των συνεχών επιθέσεων των ανταρτών, μεταδίδει το πρακτορείο Firat.

Όπως αναφέρουν οι μαχητές στο Werxelê, έχουν δει αρκετές φορές διαμάχες μεταξύ των στρατιωτών και των διοικητών τους. Οι στρατιώτες έχουν εξουθενωθεί από το ζεστό καιρό και τις συνεχείς επιθέσεις και λένε πως δε θέλουν πλέον να μείνουν στην περιοχή. Προκειμένου να αυξηθεί το ηθικό στα στρατεύματα, η διοίκηση θέλει να προκαλέσει θύματα στους αντάρτες και καταφεύγει σε βρώμικες μεθόδους στο Werxelê όπως και σε άλλες περιοχές.

Όπως στα κελάρια θανάτου του Cizre
 

Μεταξύ 8 και 16 Ιουνίου, η αποφασιστική αντίσταση των ανταρτών εμπόδισε τα τουρκικά στρατεύματα να προχωρήσουν στις υπόγειες θέσεις. Ο τουρκικός στρατός ανεβάζει περισσότερους στρατιώτες με ελικόπτερο κάθε βράδυ, αλλά μέχρι στιγμής κανένας στρατιώτης δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει τις εγκαταστάσεις της σήραγγας.

Χημικοί πολεμικοί παράγοντες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις 16 Ιουνίου. Ο στρατός προσπαθεί να αποφύγει τις άμεσες επιχειρήσεις μάχης, εστιάζοντας σε δηλητηριώδη αέρια και εκρηκτικούς μηχανισμούς που πέφτουν από τον αέρα πάνω από τις σήραγγες. Τέτοιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν επίσης στο Little Cilo στην περιοχή Ζαπ, αλλά τα εκρηκτικά πιάστηκαν από τους αντάρτες και χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του στρατού. Μετά τις μάχες στις περιοχές Mamreşo, Aris Faris, Mervanis, Dola Mara και Dola Konferans, οι αντάρτες ανέπτυξαν τις δικές τους μεθόδους εναντίον κάθε μορφής επίθεσης, ματαιώνοντας έτσι τις επιθέσεις.

Επειδή ο τουρκικός στρατός ήταν κολλημένος, υιοθέτησε μια ιδιαίτερα βάναυση μέθοδο εναντίον των ανταρτών στις σήραγγες στις 16 Ιουνίου. Έριξαν βενζίνη στην είσοδο της σήραγγας για να κάψουν τους μαχητές ζωντανούς. Η καύση και η ασφυξία με αέριο είναι μόνο δύο από τις απάνθρωπες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο τουρκικός στρατός σε αυτόν τον πόλεμο. Οι ίδιες μέθοδοι είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, η βρώμικη ιστορία του τουρκικού στρατού επαναλαμβάνεται. Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στις κάβες του θανάτου του Cizre κατά τη διάρκεια του αστικού αγώνα για αυτοδιάθεση. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται σήμερα εναντίον των ανταρτών στο Κουρδιστάν.

Οι αντάρτες καταγράφουν τα γεγονότα

Οι αντάρτες στο Werxelê καταγράφουν τα γεγονότα με κάμερες. Σε πλάνα που έλαβε το ANF, οι στρατιωτικές κινήσεις του τουρκικού στρατού κοντά στις σήραγγες δεν είναι ορατές, αλλά ξεχωρίζουν τα σχοινιά στα οποία είναι κατεβασμένα εκρηκτικά.

Επιπλέον, φαίνεται στα πλάνα πώς καταστρέφεται η φύση από τον τουρκικό στρατό. Η πρόθεση του στρατού είναι να μην αφήσει δέντρα στην περιοχή Avaşîn, η οποία είναι γνωστή για τα δάση της. Οι εκρήξεις στις θέσεις της σήραγγας προκαλούν επίσης μεγάλες ζημιές στη φύση.

Οι αντάρτες στην Avaşîn λένε πως ο τουρκικός στρατός αποφεύγει κάθε άμεση μάχη σε αυτόν τον πόλεμο. Οι στρατιώτες δεν ανταποδίδουν καν τις επιθέσεις των ανταρτών. Απλώς τρέχουν μακριά χωρίς να ρίξουν ούτε έναν πυροβολισμό και κοιτάζουν τριγύρω. Τα μόνα που έχουν μείνει πίσω είναι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι δεν έχουν καμία χρησιμότητα, η βενζίνη και το δηλητηριώδες αέριο που έχουν χυθεί για το τίποτα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail