Όταν πας σε νοσοκομείο και σε εξετάζει εισαγγελέας

Movidagrafica / pixabay

Όπως ακριβώς σας είχα προειδοποιήσει λίγους μήνες πριν - όχι γιατί είμαι κανένα τέρας μορφώσεως, ούτε γιατί έχω κάνει σπουδές μέντιουμ αλλά γιατί είναι πιο προβλέψιμοι και από6 μηνών βρέφη που κάνουν μαμ κακα νάνι - το σύστημα παίζει τα ρέστα του. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Θα εστιάσουν στους θανάτους ανεμβολίαστων, στην άρνηση να δεχτούν την διασωλύνωση, θα χτυπήσουν αλύπητα όσους τολμήσουν να έχουν αντίθετη άποψη και φυσικά θα αποκρύψουν κάποιες μεγάλες αλήθειες. 

Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ στην οποία γίνεται συστηματική απόκρυψη της αλήθειας για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που σχετίζονται με τον ιό. Δεν έχουμε μάθει γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ (και με τεράστια διαφορά από το μέσο όρο) σε θανάτους των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ, δεν έχουμε μάθει πόσοι εκ των νοσηλευομένων και νεκρών έχουν/ είχαν συνοσηρότητες και πόσοι ήταν απόλυτα υγιείς, δεν γίνεται συστηματική καταγραφή των παρενεργειών - και γι΄αυτό ευθύνεται και το σύστημα αλλά και οι γιατροί που αρνούνται να συμπληρώσουν τις κίτρινες κάρτες με την κλασσική δικαιολογία "σιγά μην μπλέξω". 

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι ο προσωπικός μας γιατρός από τη στιγμή που μπαίνεις σε ένα νοσοκομείο αποκόπτεται από τον ασθενή του και όχι μόνον δεν ζητείται αλλά ούτε καν λαμβάνετε υπόψη η γνώμη του για το θεραπευτικό σχήμα. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εργαλειοποίηση κάποιων περιστατικών αρκεί να μπορέσουν να πουλήσουν το αφήγημα τους. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εάν από το ιατρικό συμβούλιο αποφασιστεί το Χ θεραπευτικό σχήμα και αυτό ο ασθενής (εφόσον έχει διαύγεια) ή πλησιέστερος συγγενής του (εφόσον δεν έχει διαύγεια) το αρνηθούν γίνεται ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ενημέρωση του εισαγγελέα, ο οποίος βέβαια πάντα δίνει την έγκριση. Η όλη διαδικασία διαρκεί όσο ένα τηλεφώνημα στον εισαγγελέα υπηρεσίας, δλδ λιγότερο από 2 λεπτά. Συνεπώς ότι κάποιος έχασε τη ζωή του για αυτά τα 2 λεπτά, ενώ έχει έναν νοσηλευόμενο για πολλές ημέρες ή και εβδομάδες, που σταδιακά χειροτερεύει, είναι αν μη τι άλλο ΠΑΡΑΜΥΘΑ. 

Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα μας σαν χώρα είναι ότι ΟΛΟΙ προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από έναν εισαγγελέα. ΕΙΠΕ ο εισαγγελέας, λες και μίλησε ο Θεός, λες και ο νομικός έχει επιστημονικές ιατρικές γνώσεις για να απαντήσει. Γιατί στη χώρα αυτή όταν δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση πρέπει πάντα κάποιος εισαγγελέας να επεμβαίνει; Ειλικρινά ως άνθρωπος που έχω δυο σπουδές όλο αυτό με ξεπερνάει. Τα ζητήματα της ιατρικής έπρεπε να λύνονται με λύσεις ιατρικές, με πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες επιτροπές, που θα συνεδριάζουν συνεχώς για να μην υπάρχει ούτε ένα δευτερόλεπτο χαμένο και όχι από άσχετους περί την ιατρική εισαγγελείς. 

Η τακτική αυτή θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία. Θεωρώ αδιανόητο να ακούω καθημερινά από γνωστούς και φίλους ότι προτιμούν να πηγαίνουν απευθείας στο νεκροταφείο παρά στο νοσοκομείο. Ήδη χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχουν χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα υγείας και με όσα λέγονται και ακούγονται καθημερινά από τους "ειδικούς" στα τηλεπαράθυρα σε λίγο καιρό δεν θα πηγαίνουν στον γιατρό ούτε για τα βασικά. Ενδεικτικό είναι ότι φίλοι παιδίατροι μου μιλάνε για πτώση στις επισκέψεις και τους εμβολιασμούς των βρεφών άνω του 50%. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της υγειονομικής κατάρρευσης και αυτό γιατί ο Έλληνας δεν εμπιστεύεται πλέον κανέναν. 

Πάμε τώρα σε ένα ζήτημα που οι αριστερούληδες είχαν αναδείξει στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά τώρα που δεν τους βολεύει έχουν "ξεχάσει" το αφήγημα τους. 

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα να ζήσει όπως θέλει και να πεθάνει όπως επιλέγει. Μια βασική αρχή του διαφωτισμού που κερδήθηκε με αίμα σήμερα καταπατάτε με τρόπο ανήθικο, ανέντιμο και κυρίως με κανόνες φασιστικής επιβολής. 

Όταν μόλις το 22% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ έχουν επιζήσει (μέχρι πριν λίγους μήνες που επικρατούσε η Β μετάλλαξη το ποσοστό αυτό ήταν 15%) ή για να το κάνω ταληράκια μόνον 1 στους 5 θα βγει ζωντανός από την ΜΕΘ, γιατί να μην έχω το δικαίωμα να επιλέξω για το πως θέλω να

πεθάνω;
Να θυμίσω ότι ανάλογο ερώτημα έχει θέσει ΜΑΖΙΚΑ και ΔΕΚΑΔΕΣ φορές ο αποκαλούμενος προοδευτικός χώρος για μια πλειάδα ανιάτων ασθενειών με ποσοστά θνησιμότητας μάλιστα πολύ μικρότερα (της τάξης του 2 ή του 5%). Τότε την συζήτηση την κάναμε, σήμερα γιατί όχι;;;
Ελπίζω και προσεύχομαι όταν κάποτε τελειώσει αυτή η ιστορία να παύσει και η υγειονομική χούντα να ανοίξουμε τη συζήτηση με δημοκρατικό τρόπο και όχι από θέση ισχύος της εκάστοτε άσχετης κυβέρνησης, ώστε να λυθούν πραγματικά τα σοβαρά ζητήματα και να απαντηθούν ερωτήματα.
Αλλιώς δεν θα έχουμε μάθει τίποτα και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail