Μόσχα: Η Ρωσία θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στα υπερηχητικά όπλα

mod_russia
Freepen.gr - Η Ρωσία σχεδιάζει να διατηρήσει την  πρωτοκαθεδρία σε υπερηχητικά και καινοτόμα οπλικά συστήματα, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

«Προσπαθούσαμε να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο ή να κυνηγήσουμε τα κορυφαία σχέδια όπλων των δυτικών κρατών εδώ και χρόνια και, για πρώτη φορά όλο αυτό το διάστημα, προχωρήσαμε μπροστά στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων και όπλων με νέες φυσικές αρχές, που χρησιμοποιούν νέους τύπους κινητήρων με συμπαγείς πυρηνικούς σταθμούς χαμηλής ισχύος. Αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα σοβαρό πλεονέκτημα από αυτή την άποψη έναντι των δυτικών κρατών και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτό το πλεονέκτημα", δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τα νεότερα ρωσικά όπλα συμμορφώνονται πλήρως με τις παγκόσμιες τάσεις.

"[Τα ρωσικά όπλα] συμμορφώνονται με τις κύριες τάσεις ανάπτυξης όπλων και στρατιωτικών οχημάτων, καθώς κινούνται προς όπλα ακριβείας, μη επανδρωμένα συστήματα και ρομποτοποίηση", πρόσθεσε ο Μπορίσοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail