Το νέο πυρηνικό μπλοκ AUKUS δε θα πολεμήσει μόνο την Κίνα, θα φέρει τη Δύση σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία!

ΑFΡ / Αlexander ΝΕΜΕΝΟV
Freepen.gr - Μια νέα γεωπολιτική συμφωνία που θα δει τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να συνεργάζονται με την Αυστραλία για να σταθμεύσουν πυρηνικά υποβρύχια βαθιά στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι ένα εχθρικό βήμα που στοχεύει όχι μόνο στο Πεκίνο, αλλά και στη Μόσχα, ισχυρίζεται κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε στην εφημερίδα Argumenty i Fakty την Τρίτη πως το σύμφωνο μεταξύ των τριών εθνών, γνωστό ως AUKUS, θα είναι αναπόφευκτα ένα ακόμη στρατιωτικό μπλοκ με στόχο τον περιορισμό και την αντιμετώπιση των δύο ισχυρότερων μη δυτικών δυνάμεων, μεταφέρει το Russia Today.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη, ο Πατρούσεφ συνέκρινε το σύμφωνο με το QUAD, μια μορφή στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας, με σκοπό να ενισχύσει τη θέση της Ουάσινγκτον σε ολόκληρη την Ασία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα είναι «ένα στρατιωτικό-πολιτικό μπλοκ με έντονο φιλοαμερικανικό χαρακτήρα».

"Μόλις την άλλη μέρα, σχηματίστηκε ένα άλλο στρατιωτικό μπλοκ στην περιοχή-το Αμερικανο-Βρετανικό-Αυστραλιανό AUKUS, το οποίο επιδιώκει τους ίδιους στόχους", συνέχισε ο ανώτατος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα συμφωνία, με την οποία το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον θα παραδώσουν την τεχνική τεχνογνωσία στην Καμπέρα για την ανάπτυξη και επιχειρησιακή χρήση πυρηνικών υποβρυχίων, αποτελεί απειλή για «ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ασία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail