Γιατί αν οι ΝΔκρατες ήξεραν απλά μαθηματικά δε θα πανηγύριζαν το 34%

Για την ιστορία και μόνον 34% που δίνει η τελευταία δημοσκόπηση -για την οποία πανηγυρίζουν οι νεοδημοκράτες όντας πανάσχετοι στα απλά μαθηματικά- σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα έχει χάσει τουλάχιστον  το 1/8 της εκλογικής του δύναμης που σε αριθμούς σημαίνει ότι έχει χάσει πάνω από 300.000 ψηφοφόρους εκ των οποίων μάλιστα οι 200.000 μέσα σε 4 μήνες με βάση την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Το χειρότερο για την κυβέρνηση σημαίνει ότι βρίσκεται 13 μονάδες πίσω από το 47% που απαιτεί ο εκλογικός νόμος ΣΥΡΙΖΑ που θα εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, που με τη σειρά του σημαίνει πως για να κάνει κυβέρνηση θέλει τουλάχιστον άλλα τρία κόμματα και αυτό ΑΝ το ΚΙΝΑΛ πιάσει το 7% (Προσωπικά το θεωρώ απίθανο).

Προσέξτε τώρα ένα ενδεχόμενο. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει ένα 27-29% (πολύ πιθανό εάν επικρατήσει η φτώχεια το προσεχές διάστημα) τότε υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε την πρώτη κυβέρνηση αντιπολίτευσης στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Τι εννοώ;

Ο εκλογικός νόμος ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δυνατότητα  ακόμα και στην αντιπολίτευση να σχηματίσει κυβέρνηση αρκεί να συγκεντρώσει ψήφο ανοχής. Δύσκολο ναι θα πουν κάποιοι, όμως όσοι γνωρίζουν ήδη γίνονται διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ούτως ή άλλως ότι μπορεί να συνεργαστεί από την ακροδεξιά μέχρι την ακροαριστερά χωρίς κανένα εσωτερικό  πρόβλημα. Οπότε το ερώτημα που πλανάται είναι εάν μπορεί να συγκεντρώσει αυτό το 17-19%.

Την απάντηση στο ερώτημα θα την δώσει ο πιο αστάθμητος παράγοντας. Οι ανεμβολίαστοι...Αν θα κατέβουν στις εκλογές και τι θα ψηφίσουν. 

Σίγουρα δε θα ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα.

Οπότε η μπάλα του τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές και αν θα γίνουν δεύτερες εκλογές ή όχι δεν σχετίζεται με το το θέλει ο πρωθυπουργός και το κόμμα του, αλλά τι στάση θα κρατήσει το 35% των πολιτών που είτε δεν εμβολιάστηκαν είτε εξαναγκάσθηκαν σε εμβολιασμό.

Πάντως αν μη τι άλλο θα είναι μια συναρπαστική προεκλογική περίοδος ειδικά για τους λάτρεις της πολιτικής ίντριγκας, βλέπετε κάποιοι δελφίνοι αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας και τα ποντίκια ήδη έχουν βγεί από το καράβι...

Αλήθεια τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ γιατί έχουν εξαφανιστεί από τα τηλεπαράθυρα;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail