«Σιγή ασυρμάτου» για την τουρκική φρεγάτα στα 2,5 μίλια από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης!

hellenicnavy.gr
Τα ερωτήματα που προκύπτουν - Γιατί το υπουργείο Άμυνας δεν δίνει μια ευθεία απάντηση - Η ελληνική φρεγάτα που έφτασε χθες στην περιοχή. 
 

Έφτασε ή δεν έφτασε η τουρκική φρεγάτα στα 2,5 μίλια από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, όπως επιμένουν τα δημοσιεύματα;

Το υπουργείο Άμυνας, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το ρεπορτάζ, δεν έχει τοποθετηθεί επί αυτών των δημοσιευμάτων (πρώτο έγραψε το iEidiseis και ακολούθησε με πιο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ το militaire του Πάρι Καρβουνόπουλου), ενώ το ΓΕΕΘΑ «διαψεύδει» με διαρροές σε διάφορες ιστοσελίδες το γεγονός.

Η «σιγή ασυρμάτου» φέρεται να οφείλεται στο γεγονός ότι η τουρκική φρεγάτα είχε κλειστά τα συστήματά της και, συνεπώς, η συγκεκριμένη παραβίαση δεν μπορεί να αποδειχθεί μέσω του στίγματός της. Από την άλλη, μπορεί να υπάρχουν κάποια άλλα αποδεικτικά στοιχεία και οι αρμόδιοι -εφόσον η παραβίαση έγινε- με τυχόν διάψευση να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Επιπλέον, πάντα υπάρχει ο φόβος μήπως τοποθετηθεί επί του θέματος η τουρκική πλευρά.

Το ερώτημα, πάντως, είναι, εφόσον η παραβίαση έγινε, πού ήταν το ελληνικό πολεμικό πλοίο. Είναι, άραγε, τυχαίο ότι την Τρίτη επέστρεψε στην περιοχή ελληνική φρεγάτα, καθώς τουρκικά πολεμικά εξακολουθούν να παρενοχλούν το γαλλικό ερευνητικό Nautical Geo, παρότι αυτό έχει την άδεια των ελληνικών αρχών για έρευνες στην περιοχή; Το Nautical Geo πραγματοποιεί τις έρευνες κυρίως μεταξύ 6 και 12 ν.μ. ανατολικά της Κρήτης, με στόχο τα δεδομένα για την τυχόν χάραξη του αγωγού East Med, εάν αυτό βεβαίως υλοποιηθεί, με την Άγκυρα να επιχειρεί να κατοχυρώσει στην πράξη το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο. Οι παρενοχλήσεις του γαλλικού ερευνητικού από τα τουρκικά πολεμικά, πάντως, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, που ενημέρωσε ομολόγους του στις συναντήσεις που είχε μαζί τους στη Νέα Υόρκη.

Τι γράφει το militaire για τη «σιγή ασυρμάτου»

Υπό τον τίτλο «Δεν ξέρω, δεν απαντώ και οι επικίνδυνες ψευδαισθήσεις στα ελληνοτουρκικά» το militaire του Πάρι Καρβουνόπουλου γράφει για το θέμα:

«Δεν ξέρω ,δεν απαντώ, δεν επιβεβαιώνω, ούτε διαψεύδω»…Αυτή είναι η στάση της κυβέρνησης για όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά. Αλλά αυτή η στάση δεν οδηγεί πουθενά και καλό θα είναι να το αντιληφθεί γρήγορα. Τα ελληνοτουρκικά δεν μπορούν να μπαίνουν κάτω από το χαλί.

Η κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά σε δημοσιεύματα. Αλλά δε μπορεί να μην ενημερώνει άμεσα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το τι συμβαίνει ή τι δε συμβαίνει με την Τουρκία. Απ΄ όσα έχουμε αντιληφθεί , όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» για το τι πραγματικά συνέβη στην Κρήτη και τι συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο. Στελέχη των κομμάτων ρωτούν δημοσιογράφους για να βγάλουν άκρη…

Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη και αυτό δεν μπορεί να αναστραφεί με ψευδαισθήσεις…

Δεν υπήρξε κανένα «γαλήνιο καλοκαίρι», όπως από τηλεοράσεως προσπαθούν να μας πείσουν. Αν θεωρούμε επιτυχία ότι δεν είχαμε το Oruc Reis να κάνει βόλτες τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη χώρα.

Ελάχιστα ΜΜΕ και μεταξύ αυτών το militaire.gr όλο το καλοκαίρι μεταδίδαμε την εικόνα που υπήρχε στο Αιγαίο. Αναρωτηθήκαμε πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να επιτρέπει την εξαγορά της μεγαλύτερης αλιευτικής ελληνικής εταιρείας σε Τούρκους! Δημοσιεύσαμε φωτογραφίες και βίντεο με τους Τούρκους αλιείς να κάνουν όργια στο Αιγαίο εναντίον των Ελλήνων. Αναρτήσαμε φωτογραφίες με τουρκικά αλιευτικά 600 μέτρα από το Καψάλι στα Κύθηρα. Γράφαμε για τις πτήσεις των τουρκικών UAV, για τις προκλητικότατες navtex και αντί-navtex.

Για όλα αυτά η αντίδραση ήταν η ίδια: σιωπή για τα γεγονότα και διαβεβαιώσεις για… γαλήνιο καλοκαίρι.

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η αντιπολίτευση που στο όνομα της ευαισθησίας αυτών των θεμάτων ζητούσε πολύ χαλαρά , που και που , εξηγήσεις. Η ευαισθησία είναι κατανοητή αλλά είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στα ελληνοτουρκικά και οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να ξέρουν την πραγματικότητα. Οι ψευδαισθήσεις όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά κρύβουν και πολλούς κινδύνους.

Δεν θα είναι έκπληξη να οδηγηθούμε σε νέα επιδείνωση στα ελληνοτουρκικά. Το καθεστώς Ερντογάν μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, αλλά κανένας από τους «συμμάχους» μας δεν δείχνει τη διάθεση να τα «σπάσει» μαζί του. Αλλά ακόμη και αν κάτι έκτακτο συμβεί και ο Ερντογάν αποχωρήσει ποιοι έρχονται και τι έχουμε να περιμένουμε; Ο κ.Ιμάμογλου που βρίσκεται στην Αθήνα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για εμάς;».

Το militaire του Πάρι Καρβουνόπουλου, μάλιστα, σχολιάζει ως εξής τη φωτογραφία που διακοσμεί το θέμα:

«Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του Ερντογάν σε Τούρκους αλιείς πριν μερικούς μήνες. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία…»

erdoganfishermen

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail