Πόσο «παρτάκηδες» έχουμε γίνει…

Κάθε φορά που γίνεται ένα έγκλημα στην Ελλάδα, πέφτουμε από τα σύννεφα. Για την ακρίβεια κάνουμε πως πέφτουμε. Έχουμε γεμίσει «πεφτοσυννεφάκηδες».

Από: newsbomb.gr - Νίκος Συρίγος

Κι ήταν που ήταν η τάση της εποχής να μην ασχολούμαστε με τίποτα απ΄όσα συμβαίνουν γύρω μας, ήρθε και ο κορονοϊός και γίναμε ο ορισμός του παρτάκια. Και εξηγούμαι.

Στην Κυπαρισσία πριν λίγο καιρό βρέθηκε μια γυναίκα «τσιμεντωμένη». Μια γυναίκα που πριν… τσιμεντωθεί, ο πρώην σύντροφος της (βασικός ύποπτος) την είχε στείλει στο νοσοκομείο 19 φορές! Και άλλη μία τον γιο της από τον πρώτο γάμο της! Ακούς; 19 φορές… Ούτε μία, ούτε δύο… 19 φορές και δεν ασχολήθηκε κανείς.

Στο ίδιο χωριό, πριν από μερικούς μήνες ένας 72χρονος που όλοι παραδέχτηκαν κατόπιν… εορτής ότι είχε περίεργη και οξύθυμη συμπεριφορά σκότωσε ένα παλικάρι 39 χρονών μέσα σε ένα μαγαζί κινητής τηλεφωνίας επειδή του… φάνηκε ακριβός ο λογαριασμός του κινητού! Και για τον 72χρονο όλοι ήξεραν αλλά δεν μίλησε κανείς…

Στην υπόθεση της Ιωάννας με το βιτριόλι, ένας 40χρονος φίλος της δράστιδος, ήξερε ότι η τύπισσα που εν συνεχεία έκανε αυτό που έκανε στην Ιωάννα, έψαχνε από που να αγοράσει βιτριόλι, ότι είχε πάθει εμμονή με την Ιωάννα κλπ. Αλλά ούτε αυτός μπήκε στον κόπο να μιλήσει… Ειδικά μετά την καραντίνα, τα εγκλήματα, τα περιστατικά βίας έχουν πολλαπλασιαστεί!

Μετράμε θύματα, χαμένες ζωές και καμένες ψυχές…

Ανθρώπους που θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να σωθούν αν κάποιος μίλαγε… Αν κάποιος από εμάς που κάτι είχαμε δει και ακούσει, ενημερώναμε τις αρχές! Αλλά σιωπήσαμε… Σκεφτήκαμε «άσε ρε φίλε, που να μπλέκω»… Ή «Εγώ δεν είμαι κουτσομπόλης/α»… Δεν ενδιαφερθήκαμε. Και χάθηκαν ζωές.

Θα συνεχίσουν να χάνονται.

Γιατί οι αδύναμοι θα συνεχίσουν αν είναι μόνοι απέναντι στο θηρίο… Γιατί ακόμη και τα θηρία θα χάσουν την ευκαιρία να γίνουν άνθρωποι αφού κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί τους πριν κάνουν το κακό. Μετά θα είναι αργά. Είναι ήδη αργά… 19 φορές είναι πάρα πολλές για να το παίζεις ότι δεν τρέχει τίποτα.

Είναι πάρα πολλές για να δικαιολογήσουμε την αδιαφορία μας ως κοινωνία.

Είναι πάρα πολλές για να προσποιούμαστε ότι παραμένουμε άνθρωποι…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail