15ετης συμφωνία Gazprom-Ουγγαρίας για προμήθεια φυσικού αερίου - Βασική διαδρομή ο TurkStream!

gazprom - φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας
Freepen.gr - Η Gazprom Export και η MVM CEEnergy Ltd. υπέγραψαν τη Δευτέρα στη Βουδαπέστη δύο μακροπρόθεσμες συμβάσεις για προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία.

Τα έγγραφα υπογράφηκαν παρουσία του Peter Szijjarto, Υπουργού Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας και της Elena Burmistrova, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom, Γενικής Διευθύντριας της Gazprom Export.

Και οι δύο συμβάσεις, οι οποίες συνολικά προβλέπουν προμήθειες έως και 4,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, θα ισχύουν για 15 χρόνια.

«Οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα χρησιμεύουν ως εγγύηση για αξιόπιστες και σταθερές προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου τα επόμενα 15 χρόνια.

Ένα σημαντικό συστατικό των νέων ρυθμίσεων είναι η διαφοροποίηση των διαδρομών εφοδιασμού. Ήδη από την 1η Οκτωβρίου, η Ουγγαρία θα αρχίσει να λαμβάνει το φυσικό αέριο της Gazprom μέσω του TurkStream και των αγωγών φυσικού αερίου της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό κατέστη δυνατό σε μεγάλο βαθμό μέσω των προσπαθειών Βουλγαρικών, Σερβικών και Ουγγρικών εταιρειών που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη των εθνικών συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου», δήλωσε ο Alexey Miller, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom, σε σχέση με την υπογραφή αυτών των συμβάσεων.

Το 2020, οι προμήθειες φυσικού αερίου της Gazprom στην Ουγγαρία ανήλθαν σε 8,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα-ο δεύτερος μεγαλύτερος ετήσιος όγκος εφοδιασμού τα τελευταία 12 χρόνια.

Η MVM CEEnergy Ltd. είναι η κορυφαία εταιρεία πωλήσεων φυσικού αερίου στην Ουγγαρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail