Ρωσικό Su-35 συνετρίβη στη θάλασσα του Οκχότσκ - Γλύτωσε ο πιλότος

Su-35, παλαιότερη φώτο από το Twitter
Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας (RuAF) συνετρίβη κατά τη διάρκεια άσκησης στη Θάλασσα του Οκχότσκ, στην περιοχή Χαμπάροφσκ το Σάββατο με τον πιλότο να κάνει επιτυχή χρήση του μηχανισμού εκτίναξης.

Το πρακτορείο Interfax ανέφερε επικαλούμενο την υπηρεσία τύπου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας: "Στις 31 Ιουλίου, στο έδαφος Khabarovsk, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εκπαιδευτικών πτήσεων, σημειώθηκε βλάβη στον κινητήρα σε αεροσκάφος Su-35S. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη στη Θάλασσα του Οκχότσκ».

"Ο πιλότος εκτοξεύτηκε, βρέθηκε αμέσως από την ομάδα έρευνας και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία του πιλότου", αναφέρεται στην έκθεση.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί επιτροπή της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Το Su-35 είναι το κορυφαίο μαχητικό αεροσκάφος της RuAF με σχετικά χαμηλό ποσοστό ατυχημάτων. Εκτός από τη Ρωσία, θα είναι σύντομα σε υπηρεσία και με την αιγυπτιακή αεροπορία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail