Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκθέτουν την ανικανότητα του State Department - αναλυτής

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία απειλούν τα αμερικανικά συμφέροντα, εκθέτουν την ανικανότητα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρει ο Μάικλ Ρούμπιν, μελετητής στο American Enterprise Institute.

Η Τουρκία βασίζεται όλο και περισσότερο σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτύχει στρατιωτικά αυτό που δεν καταφέρνει να επιτύχει διπλωματικά, έγραψε ο Ρούμπιν στο Washington Examiner τη Δευτέρα.

«Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες προβάλλουν αδυναμία, δικτάτορες όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεπερνούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ», είπε ο αναλυτής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπερασπίζεται την αποχώρηση της χώρας του από το Αφγανιστάν, ακόμη και εν μέσω της κατάληψης των Ταλιμπάν και του αυξανόμενου χάους, είπε ο Ρούμπιν.

«Όχι μόνο η Αλ Κάιντα παραμένει μια ισχυρή απειλή στο Αφγανιστάν, αλλά και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι είναι έτοιμη να επικεντρωθεί σε νέες απειλές», είπε ο Μπάιντεν.

Μεταξύ αυτών των απειλών είναι τα τουρκικά drones, σύμφωνα με τον Rubin.

Οι τουρκικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ιράκ δημιουργούν χώρο για την ανασυγκρότηση του Ισλαμικού Κράτους, είπε ο Ρούμπιν, προσθέτοντας πως η κατασκευή τουρκικής βάσης από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, θα επεκτείνει το εύρος λειτουργίας των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ανατολική Μεσόγειο, κάτι με το οποίο η Άγκυρα απειλεί εταίρους του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας, Αμπί Αχμέτ στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα φαίνεται να είναι για να κανονίσει τις παραδόσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία οι δυνάμεις του Αμπί θα χρησιμοποιήσουν για τη γενοκτονική εκστρατεία της εναντίον του πληθυσμού Tigray της χώρας, είπε ο Rubin.

Όπως ο Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν υπογράφει επίσης ισχυρές δηλώσεις, αλλά οι αντίπαλοι και οι σύμμαχοί του τον αγνοούν, είπε ο Ρούμπιν.

«Αυτό που συμβαίνει στο Αφγανιστάν είναι αρκετά κακό, αλλά η ανικανότητα του Μπάιντεν και του Μπλίνκεν σημαίνει πως τέτοιες θηριωδίες θα μπορούσαν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail