Ρόιτερς: Ο ΕΜΑ ερευνά τρεις νέες πιθανές παρενέργειες των mRNA εμβολίων - Σχετίζονται και με τα νεφρά

Freepen.gr - Τρεις νέες καταστάσεις που αναφέρθηκαν από μικρό αριθμό ατόμων μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια COVID-19 των Pfizer (PFE.N) και Moderna (MRNA.O) μελετώνται για να εκτιμηθεί εάν μπορεί να είναι πιθανές παρενέργειες, δήλωσε η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων Τετάρτη.

Πολύμορφο ερύθημα, μια μορφή αλλεργικής δερματικής αντίδρασης, σπειραματονεφρίτιδα ή φλεγμονή των νεφρών. και το νεφρωσικό σύνδρομο, μια νεφρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλες απώλειες πρωτεϊνών στα ούρα, μελετώνται από την επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Pfizer, μακράν ο μεγαλύτερος προμηθευτής εμβολίων COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Moderna δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του Ρόιτερς για κάποιο σχολιασμό.

Τον περασμένο μήνα, ο EMA βρήκε μια πιθανή σχέση μεταξύ πολύ σπάνιας φλεγμονής της καρδιάς και των εμβολίων mRNA. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισαν ότι τα οφέλη από αυτά τα εμβόλια υπερτερούν των κινδύνων.

Δε δόθηκαν λεπτομέρειες την Τετάρτη για το πόσες περιπτώσεις των νέων συνθηκών καταγράφηκαν, αλλά ζητήθηκαν περισσότερα δεδομένα από τις εταιρείες. Ο EMA δεν συνέστησε αλλαγές στην επισήμανση των εμβολίων.

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail