Μέλος του HDP απήχθη, βασανίστηκε και εξευτελίστηκε από "αστυνομικούς" στην Κωνσταντινούπολη

Freepen.gr - Ο Celalettin Yalçın, μέλος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), απήχθη και υπέστη βασανιστήρια από άτομα που παρουσιάστηκαν ως «αστυνομικοί» στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mezopotamya.

Αφού έφυγε από το γραφείο του HDP στο Sancaktepe περίπου στις 8 μ.μ. την Τετάρτη, ένας άνδρας πλησίασε τον Γιαλτσίν στον σταθμό του μετρό Levent λέγοντάς του ότι είχε εκδοθεί ένταλμα κράτησης για αυτόν και πως πρέπει να πάει στο αστυνομικό τμήμα.

«Μου πέρασαν χειροπέδες πριν με βάλουν σε ένα αυτοκίνητο. Μου έδεσαν τα μάτια. … Μετά από μια ώρα, με έβγαλαν από το αυτοκίνητο και με έβαλαν σε άλλο. Μετά από άλλες δύο ώρες οδήγησης, άλλα άτομα μπήκαν στο αυτοκίνητο. Αλλά δεν μπορούσα να τα δω λόγω της παρωπίδας. … Στη συνέχεια με πήγαν σε ένα σπίτι όπου με έβαλαν με τα μούτρα στο πάτωμα. Έδεσαν τα αντίθετα χέρια και πόδια μου», είπε ο Γιαλτσίν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιαλτσίν, ο οποίος κατηγορήθηκε από τους απαγωγείς του ότι «ασχολείται με παράνομες επιχειρήσεις», εξήγησε πως ήταν μέλος της συνέλευσης του κόμματος που δραστηριοποιείται ανοικτά.

Ο Γιαλτσίν στερήθηκε αρχικά το νερό και στη συνέχεια τον έγδυσαν και τον ξυλοκόπησαν, γράφει το Mezopotamya.

«Με κλώτσησαν στα νεφρά. Προσπάθησαν να με κάνουν να είμαι πληροφοριοδότης για αυτούς, αλλά αρνήθηκα. Όταν τα βασανιστήρια τους δε λειτούργησαν, απείλησαν ότι θα με κοροϊδέψουν. Μου κατέβασαν το παντελόνι και έβαλαν ένα χέρι με γάντι κοντά στον πρωκτό μου. Με έβγαλαν φωτογραφίες ενώ ήμουν γυμνός», εξιστόρησε το μέλος του HDP.

«Όταν τα βασανιστήρια δε λειτούργησαν, μου είπαν ότι μου χάρισαν τη ζωή αυτή τη φορά, αλλά ότι δε θα το ξανακάνουν αν δεν φύγω αμέσως από την Κωνσταντινούπολη», είπε ο Γιαλτσίν, προσθέτοντας πως τον άφησαν στη συνέχεια στην άκρη του δρόμου στην περιοχή Τούζλα της Κωνσταντινούπολης, γύρω στις 6 το πρωί της Πέμπτης, φορώντας μόνο τα εσώρουχά του.

Το φιλοκουρδικό μέλος του κόμματος, το οποίο πήγε σε νοσοκομείο και έλαβε ιατρική έκθεση αφού αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του, είπε ότι θα καταθέσει καταγγελία για το περιστατικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail