Η Ρωσία αναπτύσσει μη κατευθυνόμενα όπλα για drones

Freepen.gr - Σε αντίθεση με τις παγκόσμιες τάσεις όπου τα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα κυρίως με καθοδηγούμενα όπλα, η Ρωσία αναπτύσσει μια σειρά μη κατευθυνόμενων πυραύλων και βομβών για χρήση στο αεροσκάφος.

Το έργο για την ανάπτυξη των όπλων έλαβε το πράσινο φως από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε η ιστοσελίδα Izvestia επικαλούμενη τις πηγές της την Πέμπτη. Μια οικογένεια νέων ελαφρών βομβών και πυραύλων θα αναπτυχθεί επίσης για drones ώστε να καταστρέψουν στόχους κοντά στα εχθρικά στρατεύματα.

Στις αρχές Αυγούστου, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου καυχήθηκε ότι η Ρωσία διαθέτει πλέον drones που λειτουργούν σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών στο Νοβοσιμπίρσκ, ο Σόιγκου εξέφρασε την ελπίδα πως η ανάπτυξη του UAV βαριάς κρούσης Okhotnik θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος. Αυτό θα επιτρέψει τη σύναψη σύμβασης για τη σειριακή παραγωγή του Okhotnik.

Τον Ιανουάριο του 2021, το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι το Hunter-B, ένα ιπτάμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μήκους 46 ποδιών, πέταξε από τον εσωτερικό του κόλπο μια μη καθοδηγούμενη βόμβα 1.100 λιβρών. Ένα μήνα αργότερα, η Ρωσία δημοσίευσε για πρώτη φορά ένα βίντεο που δείχνει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Orion να ρίχνει πυρομαχικά και βουβές βόμβες.

* πληροφορίες defenseworld.net

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail