Ρωσικά Buk-M2E και Pantsir-S της Συρίας κατέρριψαν 22 από τους 24 ισραηλινούς πυραύλους

Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας που λειτουργεί ο συριακός στρατός κατέστρεψαν το βράδυ της Παρασκευής 22 πυραύλους που εκτόξευσαν ισραηλινοί σε στόχους της επαρχίας Δαμασκού και Χομς.

"Περίπου στις 23:00 στις 19 Αυγούστου, έξι τακτικά μαχητικά της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας από τον Λιβανέζικο εναέριο χώρο έπληξαν με 24 κατευθυνόμενους πυραύλους στόχους της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας στις επαρχίες της Δαμασκού και της Χομς. Οι συριακοί Buk -M2E και Pantsir -S κατέρριψαν 22 πυραύλους" δήλωσε ο αντιναύαρχος Βαντίμ Κουλίτ, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ του συριακού στρατιωτικού προσωπικού και καταστροφή εγκαταστάσεων υποδομής.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας ανέφερε νωρίτερα εκείνη την ημέρα πως το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό, με στόχο τις πόλεις Δαμασκό και Χομς.

Τα συριακά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 7 από τους 8 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά F-16 τον Ιούλιο ενώ ένας πύραυλος προκάλεσε ζημιά στο κτίριο ενός ερευνητικού κέντρου στον οικισμό Σαφίρα στην επαρχία Χαλέπι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail