Η Τουρκία παρουσιάζει νέο οπλικό σύστημα λέιζερ

Freepen.gr - Η τουρκική αμυντική εταιρεία Meteksan Defense Industry Inc. ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα νέο σύστημα λέιζερ εδάφους, που ονομάζεται NAZAR.

Όπως σημείωσε η εταιρεία, το NAZAR, ένα από τα πιο περίεργα έργα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, θα προβληθεί για πρώτη φορά στο IDEF 2021.

Έχοντας αναπτυχθεί στο πλαίσιο της 1ης Φάσης του έργου NAZAR που υπογράφηκε μεταξύ της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Meteksan Defense τα τελευταία χρόνια, το χερσαίο σύστημα NAZAR θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο περίπτερο Meteksan Defense κατά τη διάρκεια της έκθεσης IDEF 2021, γράφει το defence-blog.com.

Το χερσαίο σύστημα NAZAR παρέχει ευρυζωνική υπερσύγχρονη ικανότητα ήπιας εξουδετέρωσης λέιζερ έναντι κατευθυνόμενων πυραύλων EO/IR για την προστασία κρίσιμων βάσεων και εγκαταστάσεων.

Το NAZAR, το οποίο περιέχει μια τεχνολογία στην οποία εργάζονται πολύ λίγες χώρες στον κόσμο, γίνεται αποδεκτό ως στρατηγικής σημασίας έργο εξ ονόματος της Τουρκίας με την ικανότητά του για ήπια εξουδετέρωση στόχων με λέιζερ. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί με την ικανότητα να ανιχνεύει βλήματα με καθοδήγηση EO και IR και να εφαρμόζει τεχνικές εκθαμβωτικής λέιζερ και ήπιας εξουδετέρωσης εναντίον πυραύλων με αυτό το χαρακτηριστικό. Έτσι, θα είναι δυνατή η εξουδετέρωση των κατευθυνόμενων πυραύλων EO/IR από μεγάλες αποστάσεις.

Το NAZAR έχει αναπτυχθεί όχι μόνο για να είναι αποτελεσματικό έναντι γνωστών κατευθυνόμενων πυραύλων EO/IR, αλλά και για ικανότητες αναγνώρισης και επιτήρησης που θα παρέχουν πλεονέκτημα έναντι ασύμμετρων απειλών χάρη στην ευρυζωνική λειτουργία του. Το σύστημα θα είναι επίσης σε θέση να συνεργαστεί με άλλους αισθητήρες και συστήματα για να αυξήσει τη συνολική αποδοτικότητα.

Σε πρώτο στάδιο, το NAZAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητή πλατφόρμα ώστε να μεταφέεται εύκολα στις επιθυμητές θέσεις σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του συστήματος παρέχεται από τη δική του γεννήτρια, επομένως δεν χρειάζεται εξωτερική πηγή ενέργειας. 

Μετά το χερσαίο σύστημα που αναπτύχθηκε στην 1η φάση του έργου NAZAR, θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις για την αύξηση των δυνατοτήτων πολεμικών πλοίων κατά των αντιπλοιικών πυραυλικών αμυντικών (ASMD) και θα αναπτυχθεί σε αυτά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως δοκιμαστικό και εκπαιδευτικό βοήθημα για την ανάπτυξη, τον έλεγχο και την αξιολόγηση τεχνικών λέιζερ θαμπώματος και τεχνικές ήπιας εξουδετέρωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail