Στο Μαξίμου βλέπουν εκλογές ως μόνη λύση στα αδιέξοδα

Ο υποχρεωτικός εκβιαστικός εμβολιασμός, οι καταστροφικές πυρκαγιές και τα εθνικά θέματα ρίχνουν την κυβέρνηση…


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι δυστυχώς η διοικητής του προτεκτοράτου που φέρει το όνομα Ελλάς. Αφού η Ελλάς έχει εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ που εν πολλοίς ελέγχεται από την Γερμανία. Όπως και όλοι οι Έλληνες Πρωθυπουργοί από την ημέρα υπογραφής – αποδοχής του πρώτου Μνημονίου το 2010, όταν ο ολετήρας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπέγραφε στις 8 Μαΐου τη διεθνή δανειακή σύμβαση με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προκειμένου να χορηγηθεί οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα με μορφή δανείου, ύψους 110.000.000.000 ευρώ.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είναι Ανώνυμη Εταιρία, θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., η οποία δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται, σύμφωνα με τον Ν.4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α) και σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο (Ν. 3986/2011).

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τις προβλέψεις των Μεσοπρόθεσμων Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Στο Ταμείο έχουν ήδη μεταφερθεί τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν περιληφθεί στα Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα, τα οποία συνοψίζονται σε τρεις κατηγορίες: Στην αξιοποίηση Γης, στις υποδομές και στο εταιρικό χαρτοφυλάκιο.

Γι΄ αυτό ακούγεται καθημερινά, όλο και πιο έντονα, πως ενδεχομένως πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίγουν την ελληνική γη, να είναι ίσως και γερμανικός δάκτυλος.

Που ρέπει προς τον ολοκληρωτισμό και με τον οποίο γαλουχήθηκε η Ανατολικογερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ από την εποχή του Έριχ Χόνεκερ.

Του Έριχ Χόνεκερ, τελευταίου ηγέτη της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας και ο οποίος έμεινε γνωστός για την προσήλωσή του στις αρχές του κομμουνισμού. Ο Χόνεκερ υποστήριζε σταλινικές θεωρίες και το καθεστώς του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, θεωρήθηκε στυγνό και καταπιεστικό. Το οποίο και υπηρέτησε η Άνγκελα Μέρκελ.


Η φιλότουρκη Μέρκελ θέλει να επιβάλει στα Βαλκάνια την Τουρκία…

Η Άνγκελα Μέρκελ, είναι πλέον εξακριβωμένο ότι μισεί θανάσιμα την Ελλάδα. Η συμμετοχή της στην πίεση που ασκήθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να υπογραφεί η προδοτική και άκρως επιζήμια για την Ελλάδα “Συμφωνία των Πρεσπών” αποδεικνύει αυτό το ανθελληνικό μένος της.

Όπως επίσης η συνεχής πίεση που ασκείται στον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ολοκληρώσει αυτήν την Συμφωνία, επικυρώνοντας στην ελληνική Βουλή τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους, άλλως μνημόνια με το κράτος των Σκοπίων.

Αλλά η Καγκελαρία του Βερολίνου έχει πετάξει τελείως το φερετζέ από το πρόσωπό της. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό υπόγειο ρόλο στην προχθεσινή πενταετή συμφωνία Στρατιωτικής - Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ της Άγκυρας και των Σκοπίων.

Μια συμφωνία, θηλιά στο λαιμό της Ελλάδος, αφού προβλέπει σταδιακή κατανομή κονδυλίων από την Τουρκία σε ετήσιο επίπεδο, ώστε να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις των Σκοπίων. Και όπως είπε κατά την υπογραφή η Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Ράντμιλα Σεκερίνσκα:

«Η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία δεν είναι μόνον στρατηγικοί εταίροι αλλά και φίλοι με υψηλό σεβασμό μεταξύ τους και συνεργάζονται στενά επί τρεις δεκαετίες δίχως καμία απολύτως κηλίδα στις σχέσεις τους».

Ναι Αλέξη Τσίπρα, ναι Κυριάκο Μητσοτάκη, Σκόπια και Τουρκία συνεργάζονται “επί τρεις δεκαετίες δίχως καμία απολύτως κηλίδα στις σχέσεις τους”. Και εσείς τι κάνετε; Συμμερίζεστε και ενισχύεται αυτόν τον σφιχταγκαλιασμό Τουρκίας και Σκοπίων;

Πάντως όταν οι τύψεις βάραιναν την συνείδηση του Ιούδα του Ισκαριώτη για την προδοσία του Χριστού, εκείνος κρεμάστηκε και ησύχασε.

Επιστρέφοντας στον ανθελληνισμό της Μέρκελ, αυτός δεν αποδεικνύεται από την στήριξη που παρείχε στην Τουρκία στην επιθετική διάθεσή της κατά της Ελλάδος στον Έβρο και στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο;

Με την μη τήρηση (ποτέ) της Συμφωνίας που συνήψε η ίδια Καγκελάριος με την Τουρκία για τις ροές παράνομων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου μας;

Η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ δεν πρωτοστατεί στην αποστρατικοποίηση των νησιών μας; Κτλ. κτλ…


Παιχνίδια Εξουσίας εις βάρος της Ελλάδος από Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα…

Όμως όπως προείπα η Ελλάς είναι γερμανικό προτεκτοράτο. Η Γερμανία καθορίζει την χρονική διάρκεια του εκάστοτε Πρωθυπουργού, ανάλογα με την επιμέλεια που επιδεικνύουν αυτοί προς την “αφέντρα” Μέρκελ.

Εκείνοι, οι Πρωθυπουργοί μας, διαχειρίζονται την Εξουσία που τους παρέχει η Άνγκελα Μέρκελ σε μια προσπάθεια μακροημέρευσή τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πιο “επιμελής μαθητής” (με την “Συμφωνία των Πρεσπών”) γι΄ αυτό και είναι ο Πρωθυπουργός της Μνημονιακής εποχής με τις περισσότερες ημέρες στην Εξουσία.

Βέβαια ήταν και πιο έξυπνος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού γνωρίζοντας την πολιτική φθορά του, έγκαιρα, τον Ιούλιο του 2016 φρόντισε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, που όμως θα ίσχυε από τις αμέσως επόμενες εκλογές, αφού δεν υπήρξαν οι αναγκαίες 200 ψήφοι (2/3 της Βουλής) μιας και πέρασε με απλή πλειοψηφία, για να εφαρμοστεί άμεσα, δηλαδή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Να επισημάνουμε ότι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που περιλαμβάνει και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αλλά και το δικαίωμα ψήφου στα 17 έτη, ψήφισαν και τα κόμματα των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και της “Ενώσεως Κεντρώων”. Καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο τα κόμματα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και “Ποτάμι”. Το ΚΚΕ ψήφισε “παρών”, αλλά υπερψήφισε τα άρθρα για την κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17 έτη.

Ωστόσο, στις 24 Ιανουαρίου 2020 η ΝΔ με την Κοινοβουλευτική της Ομάδα (158) και την Κ.Ο. της “Ελληνικής Λύσης” (10) επανέφερε την “ενισχυμένη αναλογική”, που όμως θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.


Ποιος κυβερνάει αυτόν τον Τόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Κώστας Σημίτης;

Ωστόσο το σενάριο πρόωρων εκλογών παίζεται από το 2020. Μεταξύ του επιτελικού κράτους των “αρίστων” του Πρωθυπουργού (δηλαδή της εξωκοινοβουλευτικής Σημιτικής φατρίας) και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, δηλαδή, όλων εκείνων των νεροκουβαλητών της ψήφου, που δικαίως αισθάνονται παραγκωνισμένοι από τον Πρωθυπουργό.

Αυτοί φώναζαν στον Πρωθυπουργό την εποχή της “νίκης στον Έβρο” και της φερόμενης τιθάσευσης του πρώτου κύματος του κορωνοϊού, να πάει σε διπλές εκλογές, αφού η ΝΔ εισέπραττε κι άλλο δημοσκοπικό ύψος. Του φώναζαν να πάει σε διπλές εκλογές, αφού είχε ισχυρότατο πλεονέκτημα.

Όμως ο Πρωθυπουργός άκουγε τους Γεραπετρίτη, Δημητριάδη και Σία…

Αλλά και άλλες φορές παίχτηκε το σενάριο πρόωρων εκλογών, όμως η άποψη των “αρίστων” του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπερίσχυε και γι΄ αυτό υπάρχουν έντονες φωνές στη ΝΔ που διερωτώνται, αν κυβερνάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Κώστας Σημίτης.


“Υπέρ” της ελεύσεως Αφγανών στην Ελλάδα ο Μαργαρίτης Σχοινάς…

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση του Covid19, την εκβιαστική επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολίου και του γεγονότος πως οι πυρκαγιές ξέφυγαν του ποθούμενου αποτελέσματος, έχει χάσει την εμπιστοσύνη της Άνγκελα Μέρκελ, αφού υπάρχει η διεθνής αναγνώριση, πως η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι γεμάτο νερό που βράζει σε υψηλούς βαθμούς θερμοκρασίας.

Έτσι υπάρχει πάντα στο γερμανικό τραπέζι η θεωρία εκλογών στην Ελλάδα. Όχι όμως διπλών εκλογών. Που το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα φέρει την “εθνική ανάγκη” συγκυβέρνησης.

Που όπως ακούγεται – το έχω γράψει σε ανύποπτο χρόνο – Πρωθυπουργός θα είναι ο εκλεκτός της Μέρκελ και των διεθνών αγορών, σημερινός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο οποίος πρόσφατα υπερθεμάτισε με δηλώσεις του υπέρ της Γερμανίας και κατά της Ελλάδος, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Τα σύνορά μας παραμένουν ανοιχτά για όποιον απομακρύνεται από τη βία και τους διωγμούς. Στην Ευρώπη θα συνεχίσει πάντα να επιτρέπεται η άφιξη των αιτούντων άσυλο».


Μακριά από τις κυβερνητικές φωτιές η Ντόρα Μπακογιάννη…

Αυτά τα εκλογικά σενάρια τα γνωρίζει προφανώς η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και γι΄ αυτό απέχει από την δημοσιότητα, που τόσο πολύ λατρεύει, τις τελευταίες εβδομάδες. Γιατί βλέπει, να ενισχύονται τα μεγαλεπήβολα σχέδια για τον υιό της και Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Δηλαδή μετά από Δήμαρχο Καρπενησίου, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και Δήμαρχο Αθηναίων, το επόμενο βήμα θα ήταν για τον Κώστα Μπακογιάννη η διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ και συνεπώς η Πρωθυπουργία.

Έτσι, αφού η Ντόρα Μπακογιάννη απέτυχε να γίνει Πρωθυπουργός, αγωνίζεται για την εκπλήρωση των πόθου της, να δει δηλαδή Πρωθυπουργό τον γιο της.

Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο Γιώργος Πατούλης είχε εξασφαλίσει την στήριξη της ΝΔ για τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας, αλλά όλα ανατράπηκαν με την ηχηρή παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη. Και έτσι ο Γιώργος Πατούλης οδηγήθηκε στην Περιφέρεια της Αττικής, που τον απομάκρυνε από τον αρχικό σχεδιασμό του, που ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, αρχηγός ΝΔ και τελικά Πρωθυπουργός.

Η Ντόρα Μπακογιάννη λοιπόν, τώρα που τσουρουφλίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιμένει τις ραγδαίες εξελίξεις στο παρασκήνιο…


Ο Πατούλης επιτίθεται στο κράτος Μητσοτάκη…

Και μια και μιλήσαμε για τον Γιώργο Πατούλη, να σας θυμίσω πόσο καιρό πριν σας λέγω, πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να τον δει ούτε ζωγραφιστό;

Πώς επανειλημμένα ο Περιφερειάρχης Αττικής ζητούσε να δει τον Πρωθυπουργό και οι επιτελείς του, του έκλειναν το τηλέφωνο;

Όταν το Μαξίμου έβγαζε προς τα έξω, ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι ο εκλεκτός της ΝΔ για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής το 2023;

Σήμερα δε, για ευνόητους λόγους και αφού έχει καεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, το Μαξίμου διαδίδει ότι ο νέος εκλεκτός του για την Περιφέρεια Αττικής θα είναι ο σημερινός Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Σας το έχω πει μήνες πριν.

Πιστεύω αντιλαμβάνεστε τον προφανή λόγο, που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μαρινάκης.

Με αυτά και με τα άλλα ο Γιώργος Πατούλης πιστεύει πως ήρθε η ώρα για να πάρει την ρεβάνς από τον Πρωθυπουργό, γνωρίζοντας πλέον πως έχασε οριστικά το παιχνίδι διεκδίκησης της αρχηγίας της ΝΔ και έτσι καρφώνει το κράτος Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας:

«Οι δασάρχες, με πενιχρά μέσα, είναι κράτος εν κράτει. Προφανώς, εκ του νόμου, είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη να κάνουν τις αντιπυρικές ζώνες αλλά και να διατηρήσουν ανοιχτούς τους δασικούς δρόμους, κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει συμβεί…».

Ποιος λοιπόν πιστεύει πως το Μαξίμου δεν επιζητά εκλογές για να περισωθεί ότι περισσότερο γίνεται;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail