Στην Ευρωβουλή το θέμα της εξαγοράς πολιτικών κι αξιωματούχων από την Τουρκία και το ψευδοκράτος

Την εξαγορά από το κατοχικό καθεστώς πολιτικών από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες χώρες με απώτερο σκοπό την αναγνώριση του ψευδοκράτους, έθεσε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-S&D) ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με γραπτή παρέμβασή του.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ενημέρωσε την Ευρ. Επιτροπή για το συγκεκριμένο γεγονός, αναφέροντας τα εξής:

«Βάσει πρόσφατου δημοσιεύματος (επισυνάπτεται δημοσίευμα με αφορμή τις πρόσφατες επαφές Ολλανδής βουλευτού με το κατοχικό καθεστώς), θεσμικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλες χώρες, φέρεται να έχουν επαφές και παράνομες δοσοληψίες με το κατοχικό καθεστώς που διατηρεί η Τουρκία (στο βόρειο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας) με σκοπό την πολιτική και οικονομική του στήριξη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για συντεταγμένη προσπάθεια του κατοχικού καθεστώτος να επηρεάσει πρόσωπα με θεσμικά αξιώματα και πολιτική επιρροή με απώτερο σκοπό την αναγνώριση του καθεστώτος. Ως αντάλλαγμα, το κατοχικό καθεστώς παραχωρεί περιουσίες και πληρωμένες διακοπές. Επιπλέον, αναφέρεται ότι τέτοιες πληροφορίες, ενδεχομένως και άλλες, κατέχουν και οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Στη βάση των πιο πάνω, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής καλεί την Επιτροπή «να διερευνήσει τις πληροφορίες -απευθυνόμενη και προς την Κυπριακή Κυβέρνηση- με σκοπό να εγείρει το θέμα προς την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς» και γενικότερα «να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να υπάρξει αποκάλυψη και εξάλειψη τέτοιων ή παρόμοιων περιπτώσεων διαφθοράς πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων και αξιωματούχων».

Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail