Μόνο ατελείωτο υβρεολόγιο προς όλους αυτούς που δεν στηρίζουν τη "λογική"

Alexas_Fotos / pixabay
Το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό συνίσταται στην εξύβριση του αντίλογου. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα από τους οπαδούς του κυρίαρχου αφηγήματος, το οποίο πρέπει να επιβληθεί με το ζόρι. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Υπάρχει μόνο ένα ατελείωτο υβρεολόγιο προς όλους αυτούς που δεν στηρίζουν τη "λογική". Ποια είναι αυτή η λογική; Όπως λέει ο Chomsky είναι η "πολιτική της αγοράς". Αν λοιπόν η αγορά βρίσκει επικερδή τα υποχρεωτικά εμβόλια, που επιφέρουν κέρδη δις, τις υπερεκτιμημένες ανεμογεννήτριες που καταστρέφουν την φύση, την λεηλάτηση των πρώτων υλών μίας χώρας, την διάλυση της κοινωνίας, την λαθρομετανάστευση, τα μνημόνια, οτιδήποτε τέλος πάντων επιφέρει τεράστια κέρδη σε ορισμένους, αυτά θα τα ονομάσει "λογική" και όποιος αντιτίθεται σε αυτήν την λογική θα είναι ψεκ και παράλογος. 

Έχει κατασκευαστεί ένα κανονικό οπλοστάσιο ύβρεων προς την κοινωνία, το οποίο εξαπολύεται και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, που αποκάλεσε τον κόσμο που δεν θέλει να κάνει εμβόλιο "τζαμπατζή" και "ψεκασμένο" - αυτό είναι το επίπεδο. 

Πρώτα βιολιά πληρωμένα ΜΜΕ, κυβερνητικά τρολ των κοινωνικών δικτύων και δήθεν διανοούμενοι που αποκαλούν τον κόσμο που εκφράζει εύλογες απορίες και αντιρρήσεις "ξενοδοχεία θανάτου, γάγγραινες, ηλίθιους, ακροδεξιούς, αρνητές" ή οπαδούς διαφόρων άλλων κομμάτων. Δεν υπάρχει διάλογος, δεν υπάρχει δομημένη σκέψη, δεν υπάρχει επιχείρημα. Υπάρχει μία επίσημη κατοχυρωμένη και αποδεκτή και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό χυδαιότητα που εκτοξεύεται δημόσια χωρίς αιδώ σε όποιον τολμήσει να εκφέρει αντίθετη άποψη. Λες το αντίθετο; Είσαι συριζαίος, είσαι αρνητής ανεμογεννητριών/ιού/εκκενώσεων, ψεκ, βλάκας, γραφικός κτλ. 

Εκχυδαϊζεται η κοινωνία, διαλύεται ο διάλογος και κατά συνέπεια η δημοκρατία, για να υπηρετηθεί η "λογική", δηλαδή η πολιτική της αγοράς. 

Το υβρεολόγιο δε συνιστά επιχείρημα. Εξυπηρετεί μόνο όσους δεν έχουν επιχείρημα, για να καταλύσουν τις πραγματικές φωνές της λογικής και να καταργήσουν τον διάλογο. Η "λογική" της αγοράς επιθυμεί διακαώς να καταλύσει την δημοκρατία. 

Θα την αφήσουμε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail