Ανησυχία στην Ουκρανία: Φοβούνται πως η Ρωσία θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην Κριμαία

Freepen.gr - Η Ουκρανία ανησυχεί για τα σχέδια της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία.

Αυτό λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός για την επανένταξη των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών Oleksiy Reznikov, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ μίλησε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Τζέιμσταουν, Γκλεν Χάουαρντ, αναφέρει το Ukrinform που επικαλείται την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.

"Η Ρωσία έχει ήδη εκ των πραγμάτων καταλάβει τη θάλασσα του Αζόφ και άλλαξε εντελώς την ισορροπία στη Μαύρη Θάλασσα, έχοντας την στρατιωτικοποιήσει πλήρως. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις κινήσεις της Ρωσίας με στόχο την προετοιμασία της Κριμαίας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων", δήλωσε ο Ρέζνικοφ.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία χρησιμοποιούσε την Κριμαία ως βάση υποστήριξης για την εκτέλεση στρατιωτικών αποστολών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, επηρεάζοντας επίσης τα Βαλκάνια.

"Τώρα το ίδιο συμβαίνει με το Nord Stream 2. Τα τρία κράτη της Βαλτικής θα υποστούν τεράστια πίεση. Η Πολωνία αντιμετωπίζει επίσης άμεση απειλή. Για την Ουκρανία και τα κράτη της Βαλτικής, αυτό σημαίνει σχεδόν εγγυημένη κλιμάκωση, και για την υπόλοιπη Ευρώπη είναι πλήρης εξάρτηση στο μέλλον και εγγυημένος εκβιασμός», τόνισε ο Ρέζνικοφ.

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης εξέφρασε επίσης την ανάγκη να ενισχυθούν οι κυρώσεις κατά των επιχειρήσεων που υλοποιούν το έργο και να αποτραπεί η τελική έναρξή του. "Είναι σημαντικό να επεκταθεί το πακέτο ασφαλείας για την Ουκρανία. Πρώτα απ 'όλα, πρόκειται για την επέκταση των δυνάμεων αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων. Η νομοθεσία μας το επιτρέπει αυτό", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Η πρώτη αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Emine Dzheppar ανέφερε στις 6 Ιουλίου ότι η Ρωσία είχε ήδη αναπτυχθεί στην κατεχόμενη Κριμαία δυνητικά πυρηνικά όπλα και δημιουργεί ενεργά υποδομές για τα πυρηνικά της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail