Πούτιν: Ξεκίνησε η ναυπήγηση ακόμη δύο πολεμικών πλοίων και τεσσάρων υποβρυχίων

Freepen.gr - Τα ρωσικά ναυπηγεία θα τοποθετήσουν την καρίνα δύο πολεμικών πλοίων και τεσσάρων υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένων δύο υποβρύχιων πυραύλων κρουζ με πυρηνική ενέργεια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα.

"Το Πολεμικό Ναυτικό αναπτύσσει τις δυνατότητές του. Έτσι, τα κορυφαία ρωσικά ναυπηγεία βάζουν την καρίνα σήμερα για δύο προηγμένα ναυτικά πλοία και τέσσερα νέα υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων δύο πυρηνικών που θα φέρουν πυραύλους κρουζ", δήλωσε ο Πούτιν στην τελετή έναρξης Διεθνές στρατιωτικό-τεχνικό φόρουμ Στρατός 2021, όπως μεταδίδει το ΤΑΣΣ.

Η Ρωσία υλοποιεί με επιτυχία τα έργα δημιουργίας και ενίσχυσης του δυναμικού μάχης προηγμένων τύπων εξοπλισμού και στρατιωτικού υλικού. Περιλαμβάνουν, ειδικότερα, το αερομεταφερόμενο σύστημα υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal και το drone μεγάλης εμβέλειας Okhotnik, είπε ο Πούτιν.

"Πολλά από αυτά τα όπλα είναι ασυναγώνιστα στον κόσμο με βάση τα επιχειρησιακά τους χαρακτηριστικά και ορισμένα όπλα δε θα έχουν αντιπάλους για πολύ καιρό ακόμα, μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Η έκθεση που παρουσιάζεται επιβεβαιώνει έντονα αυτό", δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης είπε.

Εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Η Ρωσία έχει κάτι να προσφέρει στους συμμάχους και τους εταίρους της, διαβεβαίωσε ο Πούτιν. Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία εφαρμόζει με συνέπεια το κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών και το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την ενεργό αναβάθμιση του ρωσικού στρατού και του ναυτικού που λαμβάνουν προηγμένα όπλα, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Ως παράδειγμα, ο Πούτιν ανέφερε τη Στρατηγική Δύναμη Πυραύλων της χώρας όπου το μερίδιο των προηγμένων όπλων ξεπέρασε ήδη το 80%.

"Για εμάς, αυτό είναι σημαντικό καθώς δείχνει το επίπεδο ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεών μας και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας μας", τόνισε ο Πούτιν.

Όπως τόνισε επίσης ο Ρώσος ηγέτης, το φόρουμ του Στρατού 2021 περιλαμβάνει πάνω από 28.000 είδη προηγμένων όπλων και υλικού: από φορητά όπλα έως πυροβολικό, άρματα μάχης και αεροσκάφη μάχης, τα περισσότερα από τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε συνθήκες μάχης και έχουν αποδείξει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail