Χωριό Αμπελικό - ένα παράδειγμα οργάνωσης για όλη την Ελλάδα!

Το χωριό Αμπελικό στην Λέσβο προσφέρει ένα μοναδικό πανελλαδικά παράδειγμα οργάνωσης σε όλους μας.

Από: tourkikanea.gr

Όσοι το έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα μικρό ορεινό και πανέμορφο χωριό του νησιού.

Πλην όμως οι κάτοικοι εκεί και ιδίως οι νεότεροι έχουν οργανωθεί. Έτσι μέσω του σωματείου ¨Άμπελος (https://www.facebook.com/somateioampelos) έχουν φτάσει και με χορηγίες και δημόσιες και ιδιωτικές, διαθέτουν ΤΡΙΑ πυροσβεστικά οχήματα, δύο μίνιμπας και ένα χωματουργικό τύπου Bobcat.

Τα μέλη του συλλόγου κάνουν περιπολίες και προστατεύουν το καταπράσινο χωριό τους αλλά και την γύρω περιοχή από την οποία ζούνε. Ενώ το χειμώνα αν χρειαστεί ρίχνουν αλάτι και κάνουν εκχιονισμούς !

Δεν τα περιμένουν δηλαδή από το κράτος όλα. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε, όσοι δεν το καταλάβαμε ακόμη,  πως έχουμε να κάνουμε με κυβερνώντες που στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι άχρηστοι. Επειδή όμως το διακύβευμα εδώ είναι πολύ σημαντικό δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι.  Πρέπει να οργανωθούμε.

Ο χρήστης Χριστόφορος Τσιργιάννης έγραψε σχετικά στο FACEBOOK :

* ΤΟ ΑΜΠΕΛΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ !!!
Προμηθείς και όχι Επιμηθείς
* * *
Όλοι μας , βλέπουμε τον πύρινο εφιάλτη στην πατρίδα μας .
Εάν δεν θέλουμε να ζήσουμε εμείς οι Λέσβιοι , αυτή την κόλαση θα πρέπει να αποκτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ πολίτες , πάρεδροι , κοινοτάρχες , οι δύο Δήμοι και η Περιφέρεια την αντιπυρική κουλτούρα του Αμπελικού .
Το Αμπελικό λειτουργεί ως προμηθείς και όχι επιμηθείς .
Το παράδειγμα τους πρέπει να αποτελεί προς μίμηση για όλους τους οικισμούς και τις κοινότητες της Λέσβο .
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Αμπελικιώτες και στους συντονιστές τους για τον εθελοντισμό τους αλλά και για την αντιπυρική νοοτροπία πρόληψης και πυρασφάλειας .¨

Εμείς να συγχαρούμε τους κατοίκους του χωριού και ιδιαίτερα τον πανάξιο ιερέα του τον πατήρ Ευστράτιο που είναι η καρδιά αυτής της προσπάθειας. 

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail